Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Drycker / SV: Kokkaffe
« Senaste inlägg av eco-kalle skrivet Idag kl. 05:58 »
bismaken är i första vattnet prova drick de vattnet& jämnför  Och doftar inte bra ,men de dyrare filtren avger mindre , ja jag trodde med att de bara var de bruna , men ett märke vita gav en svag parfymdoft ,,  hett vatten är inte fel vi får i oss tillräkligt mindre bra saker ändå ,,
2
Skall man ha ett så rent vatten som möjligt med liten kostnad så är det nog som TS skrev att låta de första millimetrarna av regnet gå till bevattning, för att sedan låta det relativt rena vattnet gå genom ett filter (antingen sand, 5-10 µm nylonfilter eller kolfilter om man är extra orolig. Samla det i tankar i källaren, tillsätt gärna lite klor eller ozon.
3
Ekonomi / SV: Köpkort.
« Senaste inlägg av Carolus skrivet Idag kl. 00:55 »
Inköpsföreningar kan handla från grossister. Eller direkt från lokala matproducenter.

https://handbok.forenadeinkop.se

https://bottnafjorden.se/inkopsf/wp/om_foreningen/#om
4
Övrigt om höns / Fjäderätande höna
« Senaste inlägg av Cokett skrivet Igår kl. 23:36 »
Hönan äter/biter av fjädrar på tupp i synnerhet runt kragen och hönor runt ben och under buk. Av någon anledning finner sig höns och tupp i detta men är inte bekväma med handlingen.. Tuppen duckar men står kvar höns som utsätts är paralyserade och liksom vaknar upp när jag stör den angripande hönan
Jag har ändrat miljö och jag har ändrat grupp Det fungerar i ca 14 Dagar tills gruppen är ordentligt acklimatiserad igen.Hon har på 2år kanske värp ett tjog ägg Dock inga i nya grupper i mitt ”experiment”
Jag vill gärna få veta om fler har upplevt något liknande
Ja jag kommer ta bort henne,,, så det svaret accepteras inte. MEN…vi lär mer på att lösa än att gå den lätta vägen Har du förslag eller erfarenhet ?
konstaterat är inga kvalster ohyra
5
Vatten och avlopp / SV:
« Senaste inlägg av Vasa skrivet Igår kl. 22:13 »
Om någon vill svara på det lyder primära frågan så här Vattenrening av regnvatten till dricksvatten
Hoppas gärna svar från den som kan det! jag är också intresserad av eventuella svaren som kommer och tack på förhand!

Fri, 1.Tankarna kan man ha inomhus och om man vill svarta sådana. 2. Frågan handlar om dricksvatten (och matlagning) per troligen en person dvs ca 10 liter om dagen dvs en IBC tank räcker för ca hela tre månader och det motsvarar totala minusgraders perioden och totalt 4 tankar om året även ett dass tak klarar av det.     
6
Ekonomi / SV: Köpkort.
« Senaste inlägg av fri skrivet Igår kl. 20:48 »
Snabbgrossen finns kvar, åtminstånde i Linköping. Numera kan man skaffa kundkort om man vill handla vanliga varor, vill man handla alkoholhaltiga drycker eller tobak tror jag man måste ha tillstånd.
7
Vatten och avlopp / SV: Vattenrening av regnvatten till dricksvatten
« Senaste inlägg av fri skrivet Igår kl. 20:40 »
Varför då?

Jag tror vattentillgången blir ojämt fördelad över året och betvivlar att förvaring av vatten i plasttank om den placeras över jord är lämplig, så här års kan det frysa och sommartid är det stor risk att det börjar växa alger och annat i vattnet.

Om du räknar med att förbruka exempelvis 100l/dygn bör du också fundera på hur stor takyta du behöver för att fånga det vattnet och hur mycket tankkapacitet det krävs då nederbörden knappast kommer jämt fördelat över året.
8
Vatten och avlopp / Vattenrening av regnvatten till dricksvatten
« Senaste inlägg av Esters Egna skrivet Igår kl. 20:23 »
Jag vill använda regnvattnet till dricksvatten, så som görs på många håll i världen.
Fördelar:
Slipper ta av fossilt vatten, slipper gräva brunn.
Nackdelar:
Kan verka avskräckande (men ur ett mörkt hål i marken är vi vana vid att dricka  :D), vi får inte de mineraler fossilt vatten kan ge.

Jag har ett "recept" på hur jag ska sätta en anordning för att inte få ned det första regnvattnet i tanken, det som tvättar av taket. Jag har vidare ett recept som säger att jag helt enkelt kan lägga en säck med kalk/snäckskal i en ibc-tank för att vattnet ska bli tjänligt.

En artikel på nätet berättar om en farbror som har "ett enkelt sandfilter i fyra lager" och sedan dricker de vattnet från tak sedan sexton år, med flera godkända vattentester gjorda. Men där finns ingen beskrivning av detta filters konstruktion.

Finns det mer kunskap där ute som någon kan hänvisa till?

Lillemor Lindskog
9
Ekonomi / SV: Köpkprt.
« Senaste inlägg av Gröfre Slissing skrivet Igår kl. 17:55 »
Det verkar som om det INTE ges ut några köpkort!
Men kan väl skriva en kommentar. I yngre dagar förekom att någon variant av alkoholhaltig vätska skapades.  En vän till mig ägde en destillationsapparat, rymmande 160 liter. (Detta var på 1980-talet) Hur som helst hade han lyckats skaffa sig ett köpkort. "Dagab!"  Vid enstaka tillfällen när en god vän till honom exepedierade, och inga andra fanns i butiken , hojtade han :"Sockret har du dääär, jästen har du däää!"
Hälsningar!
G S
10
Ekonomi / Köpkort.
« Senaste inlägg av Gröfre Slissing skrivet Igår kl. 17:45 »
Förr fanns så kallade "Köpkort."
Man kunde skaffa köpkort hos "Dagab"  det fordrades bara att man måste vara ett flertal person. Finns detta fortfarande?

G S
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

77 gäster, 1 användare
Gröfre Slissing

* Forum

* Om tidningen Åter- Fantastiskt inspirerande
/Catarina L

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser