Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Styckningsdetalj lamm  (läst 1306 gånger)

chili

  • Inlägg: 165
    • Uppland
Styckningsdetalj lamm
« skrivet: 24 okt-07 kl 11:32 »
Hej,
Jag har köpt ett styckat lamm och styckningstdetaljerna var inte uppmärkta. Jag har aldrig varit i närheten av ett styckat lamm, men vi har någorlunda lyckats lista ut vad de flesta delarna är.

Dock kvarstår en tunn bit utan ben som ser ut som en cykelsadel (i både form och storlek). Vad är det? Vad ska jag ha den till? Lammet verkar ha haft två stycken. Är det fint kött eller ska jag mala den den till färs  ??? :)

Tacksam för tips till mig som är en glad amatör.

Chili
Bor i Norrtälje med fru och barn. Har isbar. Vill ha maran.

Henning

  • Inlägg: 706
Re:Styckningsdetalj lamm
« Svar #1 skrivet: 24 okt-07 kl 12:31 »
Hej
Det är den benfria delen av bukväggen även kallad slaksida.
Ett tips är att krydda med salt och peppar, rulla lagom stora bitar ihop med bacon och steka i ugn. Det blir jättegott! Ett annat tips är att klippa tunna strimlor och steka ganska hårt i en panna. Naturligtvis kan du också göra färs.
Lycka til! ;)
« Senast ändrad: 24 okt-07 kl 12:33 av Henning »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

449 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Höjdpunkt när tidningen kommer, väldigt bra tidning
/Jenny

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser