Hej, jag vill gärna dela med mig av några goda brödrecept som jag brukar baka!
Jag bakar nästan alltid mitt egna bröd
GO Greens Grova limpor
1,5 dl rågkross
6 dl vatten
2 tsk olja
50g jäst
10 dl mjöl, gärna lantvete
3 dl grahamsmjöl
2 dl kokta sojabönor
1 dl solroskärnor
2 tsk salt
Blanda rågkross med det varma vattnet, låt svälla minst en timme.
Blanda sen i jästen, och de övriga ingredienserna.
Rör ihop så att det blir en lagom kladdig smet.
Låt degen jäsa 1h
Dela sedan degen i två lika stora delar och gör de till limpor.
Eller så kan du göra små bullar eller vad du känner för.
Gräddas i ugnen på 225 ca 30 min, minst 50 min om du har varmluftsugn. Knacka på undersidan av brödet, det ska låta i håligt. Då är det klart.
Morotsgula Baguetter
25g jäst
5 dl kallt vatten
1/2 dl rapsolja
1-2 tsk salt
2 dl krossat bovete
1 dl vetegroddar
3dl finrivna morötter
12 dl vetemjöl
Rör ut jästen i det kalla vattnet
Tillsätt resten av ingredienserna.
Låt läsa i 1,5 h
Forma sedan degen till bullar eller baguetter. Låt jäsa ytterligare 20-30 min
Grädda ca 12 min 250 grader
Fiberrika hurtbullar
2 dl solroskärnor
1 dl hela eller krossade linfrön
2 dl vatten
2 msk oliv/sesamolja
4 dl filmjölk
50g jäst
2,5 dl finrivna morötter
2 dl vetegroddar
9 dl lantvetemjöl
Låt solroskärnrna , linfröna svälla i vatnnet i ca 1h
Värm olja och filmjölken till 37 grader
Smula sönder jästen, blanda i lite av vätskan.
Tillsätt resten av filen och övriga ingredienser.
Låt degen jäsa 30 min
Dela och forma till bullar. Låt jäsa ytterligare 30 min
Pensla med filmjölk
Grädda i ugnen på 225 grader ca 12-15 min
Alla dessa recepten har jag testat och bröder blir jättegoda!!
MUMS!!
Lycka till alla!! Enjoy!
Vänliga hälsningar Karin