Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Tioende skrivet 01 feb-20 kl 14:01
-
Hej!
Skulle vilja ha lite tips på brödrecept med havremjöl. Rekommenderas även att ha vetemjöl i går det också bra, har börjat experimentera med havremjöl och försöker få fram bra trevliga matbröd.
Någon som också har erfarenhet med användning av havremjöl? Kanske lite tips och idéer?
-
Jag brukar koka gröt på havremjöl. :)
-
Skrädmjöl blandar jag i ibland när jag försöker mej på bakning.
Eller så blir det nävgröt med möe fläsk.
-
Har ibland havremjöl i surdegsbröden. 1 del havremjöl till 7 delar ”vanligt” mjöl. Inte så mycket alltså men Gott.
-
Ursäkta men jag la nyss in ett recept på havrebröd under den vanliga baktråden, du får kolla där. Det bakas på mixade havregryn och inte skrädmjöl.
-
Havremjöl är glutenfritt liksom bovetemjöl. Att blanda in mer än 25% havremjöl eller bovetemjöl i ett bröd, ger ett mycket kompakt bröd, som du kanske inte kommer att gilla.
Knäckebröd går bra att baka med mer än 25% havremjöl.