Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Tioende skrivet 01 feb-20 kl 14:01

Titel: Havremjöl, recept och tips
Skrivet av: Tioende skrivet 01 feb-20 kl 14:01
Hej!
Skulle vilja ha lite tips på brödrecept med havremjöl. Rekommenderas även att ha vetemjöl i går det också bra, har börjat experimentera med havremjöl och försöker få fram bra trevliga matbröd.

Någon som också har erfarenhet med användning av havremjöl? Kanske lite tips och idéer? 
Titel: SV: Havremjöl, recept och tips
Skrivet av: LimJans skrivet 21 feb-20 kl 21:11
Jag brukar koka gröt på havremjöl. :)
Titel: SV: Havremjöl, recept och tips
Skrivet av: Bösahusarn skrivet 21 feb-20 kl 23:02
Skrädmjöl blandar jag i ibland när jag försöker mej på bakning.

Eller så blir det nävgröt med möe fläsk.
Titel: SV: Havremjöl, recept och tips
Skrivet av: Kreacon skrivet 22 feb-20 kl 08:16
Har ibland havremjöl i surdegsbröden. 1 del havremjöl till 7 delar ”vanligt” mjöl. Inte så mycket alltså men Gott.
Titel: SV: Havremjöl, recept och tips
Skrivet av: Nina W skrivet 16 mar-20 kl 00:39
Ursäkta men jag la nyss in ett recept på havrebröd under den vanliga baktråden, du får kolla där. Det bakas på mixade havregryn och inte skrädmjöl.
Titel: SV: Havremjöl, recept och tips
Skrivet av: borsdorfer skrivet 29 maj-20 kl 09:06
Havremjöl är glutenfritt liksom bovetemjöl. Att blanda in mer än 25% havremjöl eller bovetemjöl i ett bröd, ger ett mycket kompakt bröd, som du kanske inte kommer att gilla.
Knäckebröd går bra att baka med mer än 25% havremjöl.