Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Karragennan eller Agar Agar?  (läst 1238 gånger)

The Swedish Lord

  • Inlägg: 15
Karragennan eller Agar Agar?
« skrivet: 18 jul-18 kl 11:55 »
Har precis börjat laborera med så kallad Molekylär Gastronomi och även insett att man kan använda dessa saker i "normal" matlagning.
Men när är det vettigare att använda Agar Agar istället för Karragennan som gelébindningsmedel?

/Henke

Be

  • Inlägg: 380
    • Finland
SV: Karragennan eller Agar Agar?
« Svar #1 skrivet: 13 aug-18 kl 13:19 »
Beror kanske på vad du ska använda det till? Jag vet bara att karragenan oftare används i (veganska) ostar man vill att ska smälta, medan agar-agar ger en "krispigare" snarare än smältande fasthet och därför fungerar i ostar som ska hyvlas men inte behöver smälta.

Om man använder syrliga ingredienser (som i geléer på bär och frukt) krävs mer agar-agar än för neutrala och basiska livsmedel.
Ingen människa är illegal


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

457 gäster, 2 användare
Oskari, Lena Jensen

* Forum

* Om tidningen Åter



- Otroligt mycket läsvärda artiklar. Jag väntar alltid med spänning på nästa nummer, en otroligt bra tidning!
/ Pia Elldalen

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser