Jag har fött upp kaniner för uthyrning och köttproduktion i 7 år.
Jag har en liten besättning på 7 honor och 3 hanar. Både New Zeeland, gotlandskanin och blandraser. Jag håller honorna i flock på golv, med tillgång till utegård liknande en hönsgård. Detta att fungera bra i en flock ställer höga krav på djurens temperament (speciellt på våren då de har ungar) jämfört med att sitta ensam i en bur, men de som klarar det är mentalt toppenbra och diar t.om. varandras ungar. Vill du läsa mer om mina kaniner är du välkommen till min hemsida
http://hos.sandnet.se/stackmursInnan du börjar föda upp kaniner rekommenderar jag dig att ta kontakt med Vreta kaningård (utanför Enköping) och gå på deras två helgkurser i kaninuppfödning och slakt. Man lär sig massor och blir dessutom godkänd som uppfödare resp. kaninslaktare.
Kan man sedan fixa ett av hälsovårdsmyndigheten godkänt utrymme för slakthanteringen får man även efter genomgången kurs med godkänt betyg sälja köttet officiellt.