Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Gravad morot  (läst 1202 gånger)

Be

  • Inlägg: 380
    • Finland
Gravad morot
« skrivet: 06 jan-21 kl 17:02 »
Brukar bara bli till jul, men nu har jag fortsatt av bara farten. Tänker nästan att morot är lite av en superfood, i alla fall sett till hur mångsidigt den kan användas.

Enklaste versionen är att med potatisskalare göra tunna, långa skivor av moroten. Koka upp vatten med 1 msk salt + 1,5 msk socker, stänga av plattan och lägga i moroten. Får stå kvar på den varma plattan 10-15 minuter. Sedan häller man av vattnet (låt rinna av ordentligt!) och lägger moroten i en marinad av (ca) 1-2 msk rypsolja, 1 tsk rökarom, 1 tsk äppelcidervinäger, 1 tsk salt, 0,5 tsk socker. Helst i en rät burk som kan vändas om några gånger. Sedan får det stå över natten. Hur gott som helst på t.ex. skärgårdslimpa med färskost (brukar använda Oatlys Påmackan) <3
Ingen människa är illegal


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

541 gäster, 3 användare
fri, mommo, MickeMård

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tidningen åter har jag läst i några år som prenumerant innan dess läste jag hos vänner. Genom åren har jag utvecklats det har även tidningen och att ledaren skrivs av en så härlig och äkta människa som erkänner att man ibland får ge upp och tänka om. ALLA borde ha tidningen!
/ Maria

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser