Namn |
Postad |
Visningar |
Kommentarer |
Betyg |
Kombucha- Pystest!
postad av Forsnäs Hemman
|
16 nov-15 kl 11:59 |
449 |
|
|
Pys-testa din kombucha. Under andra bryggningen är det viktigt att kontrollera hur kolsyran utvecklas. Lättast gör man det genom att snabbt öppna varje flaska en gång om dagen och lyssna efter "pyset". Mer om kombucha och möjlighet att köpa ett "start-paket" för att brygga själv finns på: http://egenkombucha.blogspot.se/
|
Movember kombucha
postad av Forsnäs Hemman
|
06 nov-15 kl 19:38 |
421 |
|
|
Vi har kommit in i november månad och dricker ett stort glas alldeles vanlig kombucha från vår kontinuerliga bryggning. Ingen extra smaksättning eller särskilt kolsyra-utveckling, men ändå lite spritsig i känslan och väldigt god! I ett fint glas med mustasch på, så klart! Vi har flera fina och färdigvuxna kombucha-kulturer (Svampar) som är redo att få åka post till nya hem! Är du intresserad av ett start-paket så släng iväg ett mail till forsnashemman(snabel a här)gmail.com eller ta kontakt med mig på Facebook: https://www.facebook.com/aj.eriksson.10
|
Saft på rallarros
postad av Besksöta
|
04 okt-15 kl 15:11 |
955 |
2 |
4.92 (1 vote) |
Gjorde i somras. Den har så härlig färg
|
Trädgårdens smaker i vår kombucha
postad av Forsnäs Hemman
|
17 aug-15 kl 10:55 |
445 |
2 |
|
Det finns så mycket i våra trädgårdar som man kan använda för att smaksätta sin kombucha. Den här bilden visar bara några varianter som vi har i kylen just nu. Övre vänster: rosen-kombucha. Övre höger: spansk körvel Nedre vänster: vanlig kombucha, ej smaksatt. Nedre höger: rödvinbär & chili Nu är vi också precis inne i bär- och fruktsäsongen och då finns det mängder av härliga möjligheter till att smaksätta sin kombucha i våra trädgårdar. I det här blogg-inlägget finns flera länkar till våra tidigare inlägg om att använda trädgårdens rikedomar i kombuchan: http://egenkombucha.blogspot.se/2015/08/tradgardens-smaker.htmlT.ex. Rosen-kombucha Svartvinbärs-blad Syrenblommor Maskros-kombucha Häggblomskombucha- Kan också användas till fläderblommor och älgörtsblommor Titta er omkring i trädgården, massor av smakrik inspiration! http://egenkombucha.blogspot.se/
|
Rosen-kombucha
postad av Forsnäs Hemman
|
09 aug-15 kl 10:02 |
436 |
1 |
|
Nu har vi korkat upp en ny smakfavorit! Ljuvlig kombucha som är smaksatt med rosenblad. Fantastiskt gott! Och titta på färgen, vacker! Tips för att lyckas på http://egenkombucha.blogspot.se/
|
Vackraste kombucha-flaskan-Svartvinbärsblad
postad av Forsnäs Hemman
|
02 aug-15 kl 13:19 |
480 |
2 |
|
Nu har vi nog smaksatt den vackraste kombucha-flaskan någonsin! Inspirerad av olika vanliga recept på måltidsdrycker så använde vi den här gången svartvinbärsblad. Och några skivor ingefära som vanligt, och ett par teskedar vanligt socker. Titta vad fint! Som en kombucha-snöglob. Man vänder på flaskan och bladen och ingefära-skivorna svävar sakta runt i flaskan...fast mest nyfikna är vi ju på smaken. det här lovar att bli riktigt GOTT! Mer om kombucha och start-paket finns på: http://egenkombucha.blogspot.se/
|
Kombuchan bubblar fint!
postad av Forsnäs Hemman
|
25 jul-15 kl 15:00 |
546 |
2 |
|
Kombucha är helt enkelt godast när det bubblar! Idag filmade vi några sekunder när vi just öppnat den senaste flaskan maskros-kombucha. Titta hur bubblorna direkt börjar tränga upp mot ytan och toppen av flaskan blir alldeles full av skum. Länk till filmen: https://youtu.be/29k6qp3iEFUOM man misstänker att det blivit lite väl mycket kolsyra så är ett tips att göra som vi gjorde på filmen: Ställ flaskan i en djuptallrik innan man öppnar. Denna flaska pyste över någon matsked kombucha, och det är rätt perfekt mängd kolsyra för att sen ställa in den i kylskåpet (kanske hade vi kunnat göra det redan igår). Imorgon har kolsyran byggt upp igen och den är väl kyld...DÅ är det dags för en riktig delikatess: Läckert bubblig Maskros-kombucha! Sen inlägg om maskros-kombucha här: http://egenkombucha.blogspot.se/2015/07/veckans-smak-maskroskombucha.htmlOch har du svårt att få din kombucha bubbligt, tips finns här: http://egenkombucha.blogspot.se/p/inge-bubbel.html
|
Sommar-kombucha med syrensmak
postad av Forsnäs Hemman
|
13 jul-15 kl 13:22 |
521 |
|
|
|
Kombucha- en levande dryck med antioxidanter
postad av Forsnäs Hemman
|
05 jul-15 kl 11:45 |
547 |
4 |
|
|
RoHe har börjat packa skafferiet"
postad av RoHe
|
28 okt-13 kl 10:11 |
587 |
3 |
|
Äppelmust, glögg och vin. Har närmare 60 byttor äppelmos. Dock i plast, så dessa får stå kvar i kylen. Eller klarar det sig tro?
|
Smedjemust"
postad av RoHe
|
27 okt-13 kl 13:15 |
477 |
2 |
|
Flashigt namn för äppeldryck va . 48 flaskor korkade och klara, gick åt runt 25l. Kvar finns över 150l. Flaskbrist. Blir nog dunkar. Låter godare på flaska. Eller?
|
Årets Cider
postad av Skogsviktor
|
29 sep-13 kl 12:10 |
765 |
|
|
Vårt vinterförråd!
postad av Skogsviktor
|
06 sep-13 kl 11:09 |
653 |
4 |
4.92 (1 vote) |
Glögg, äppelcider o äppelmust!
|
Rabarbervin
postad av Suss i Sannum
|
17 dec-11 kl 20:26 |
1074 |
4 |
|
Savtappning ur björk
postad av Getterna på berget
|
22 apr-11 kl 16:07 |
1025 |
2 |
|
Du kan tappa sav ur lönn rönn sälg björk. Testa och smaka nyttigt i alla fall<br /> Jag brukar borra med en 10mm borr ca 1 dm in och sticker in den blå bränsleslangen så långt det går i hålet. Börja tappa på södersidan av trädet då saven stiger där först. De som tappar proffsionellt tar upp ett betydligt större hål med tappkran men då är det stor risk att man dräper trädet. Viktigt är att man pluggar igen hålet med en torr kvist från samma träd när man är klar. Den torra kvisten sväller fast när den suttit i hålet en stund. Detta gör man för att inte svampsporer ska ta sig in i stammen.
|
Glögg
postad av Suss i Sannum
|
09 okt-10 kl 08:52 |
972 |
|
|
Nu är årets glögg på gång.
|