Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Alex Blom skrivet 29 maj-18 kl 17:13

Titel: Hemgjord mjukost
Skrivet av: Alex Blom skrivet 29 maj-18 kl 17:13
Hej!
Jag brukar ofta göra hemgjord mjukost på filmjölk. Jag funderar på om den mjukosten går att använda som ersättning för philadelfiaost i bakning, glasstillverkning osv?
Nån som vet?
Titel: SV: Hemgjord mjukost
Skrivet av: Anders G. skrivet 04 jun-18 kl 15:24
Philadelphiaost görs på grädde, så någon skillnad lär det bli mot färskost av avrunnen filmjölk.

Färskost var ordet.
Titel: SV: Hemgjord mjukost
Skrivet av: Trollmor skrivet 04 jun-18 kl 21:08
Läge för ett litet experiment, så att vi alla får veta?
Titel: SV: Hemgjord mjukost
Skrivet av: Radar skrivet 29 jun-18 kl 12:41
Vi blev inspirerade av den här tråden och använde oss av avrunnen naturell yoghurt.
Den fick stå i kylen under natten och rinna av genom kaffefilter. Den första blandade vi i gräslök och lite vitlökspulver.
Nästa gång blev det en större sats som delades upp i tre. En med gräslök+vitlök, en med vitlök och en med rökt lax. Alla blev mycket populära bland våra midsommargäster.

Min sambo brukar kunna göra smörgåstårtor på beställning. Hon har beslutat sig för att göra en liten provtårta och använda sig av sådan färskost i någon fyllning.
Under åren har jag blivit tvungen att göra tårtfat i olika storlekar, när vanliga cafébrickor blir för små.