Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Gravad morot  (läst 1195 gånger)

Be

  • Inlägg: 380
    • Finland
Gravad morot
« skrivet: 06 jan-21 kl 17:02 »
Brukar bara bli till jul, men nu har jag fortsatt av bara farten. Tänker nästan att morot är lite av en superfood, i alla fall sett till hur mångsidigt den kan användas.

Enklaste versionen är att med potatisskalare göra tunna, långa skivor av moroten. Koka upp vatten med 1 msk salt + 1,5 msk socker, stänga av plattan och lägga i moroten. Får stå kvar på den varma plattan 10-15 minuter. Sedan häller man av vattnet (låt rinna av ordentligt!) och lägger moroten i en marinad av (ca) 1-2 msk rypsolja, 1 tsk rökarom, 1 tsk äppelcidervinäger, 1 tsk salt, 0,5 tsk socker. Helst i en rät burk som kan vändas om några gånger. Sedan får det stå över natten. Hur gott som helst på t.ex. skärgårdslimpa med färskost (brukar använda Oatlys Påmackan) <3
Ingen människa är illegal


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

453 gäster, 4 användare
karsan, peterm, javill, Westerbergarn

* Forum

* Om tidningen Åter



- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser