Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Johgra skrivet 07 jul-18 kl 23:42

Titel: Fläderblomssaft
Skrivet av: Johgra skrivet 07 jul-18 kl 23:42
Hej! Jag gjorde fläderblomssaft vid midsommar för första gången. Gjorde bort mig då jag ställde flaskorna i vårt förråd (inte tillräckligt svalt 🙈)Nu hade 2 liter möglat så det har har jag kastat. Men det andra fryste jag in nu. Men funderar på om även den saften kanske kan ha blivit dålig även om det inte syntes mögel?
Titel: SV: Fläderblomssaft
Skrivet av: Wybrewel skrivet 08 jul-18 kl 08:23
Hej! Jag gjorde fläderblomssaft vid midsommar för första gången. Gjorde bort mig då jag ställde flaskorna i vårt förråd (inte tillräckligt svalt [emoji85])Nu hade 2 liter möglat så det har har jag kastat. Men det andra fryste jag in nu. Men funderar på om även den saften kanske kan ha blivit dålig även om det inte syntes mögel?
Om du fryst in saften och den varit fryst sedan midsommar är den inte dålig.

Postat med Alternativ.nu´s app (http://Alternativ.nu´s app)

Och nu ser jag att jag missförstod dig - om den varit ofryst tills nu och du inte ser något konstigt med den är det nog ingen fara.
Ibland kan saft jäsa istället för mögla, men smaka på den när du tar fram den ur frysen. Är den god är den bra [emoji4]
Titel: SV: Fläderblomssaft
Skrivet av: christelle skrivet 08 jul-18 kl 12:00
Hej! Jag gjorde fläderblomssaft vid midsommar för första gången. Gjorde bort mig då jag ställde flaskorna i vårt förråd (inte tillräckligt svalt 🙈)Nu hade 2 liter möglat så det har har jag kastat. Men det andra fryste jag in nu. Men funderar på om även den saften kanske kan ha blivit dålig även om det inte syntes mögel?
Fläder är känsliga, är det synligt mögel i en del av saften så är det inte så bra att använda flaskor av den omgången även om du inte kan se möglet i dem. Om den nygjorda saften inte ska frysas så använd konserveringsmedel.