Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Bra kött och värphöns?  (läst 1471 gånger)

EvaNor

  • Inlägg: 3
    • Medelpad
Bra kött och värphöns?
« skrivet: 18 jun-22 kl 14:07 »
Har en fråga:
Om man vill ha gott ljust kycklingkött och bra ägg läggare , värpare och att de tar hand om sina kycklingar bra vad ska vi välja då? Sussex eller orpington ? Annat ?

EvaNor

  • Inlägg: 3
    • Medelpad
SV: Bra kött och värphöns?
« Svar #1 skrivet: 19 jun-22 kl 11:17 »
La bresse kanske bra också? Någon som har tips  och erfarenhet?

eco-kalle

  • Inlägg: 90
    • Skåne
SV: Bra kött och värphöns?
« Svar #2 skrivet: 20 jun-22 kl 04:25 »
Hej , ja raser skiljer säkert , dvärghöns är ofta stabila ruvare de verkar inte magra av som större raser & sen är de aggresiva på försvara sina kycklingar , men sen verkar de som att de som kläckta i kycklingmoder är sämre ruvare elr ja bara de vill ej ,, har haft en hel del höns förr men är ingen expert tänkte fakiskt börja m några dvärghöns igen , lite funderingar på ruva fram vaktlar hört att om de blir ruvade uppfödda av höna blir de tamare men inte säkert vaktlarna är inte som höns bara rymmer sägs det ,, ja de är bra ruva fram egna kycklingar blir helt annorlunda värphöns   , men idag måste man reg sig så fort man har mer än en höna, annars blir de inte bra om ,vet en som hade 7 höns Lst kom på besök hönsen oreg och de var felet så han fick betala nåt på 4 tusen för de besök , men reg in besättning är de lättaste som finns & JBV är bra att ha kommunikation med ,,

 

Efwa

  • Inlägg: 283
    • Uppland
SV: Bra kött och värphöns?
« Svar #3 skrivet: 20 jun-22 kl 10:03 »
Svårt att säga egentligen. Det är så himla individuellt.

Jag har två hedemora som aldrig hamnat i ruvläge till exempel.

Silveruddare som har, vilket de tydligen ska vara dåliga på. Wyandotte som ska vara bra är hälften skitdåliga på att hamna i ruvläge. Ena blommehönan hamnar alltid i ruvläge och är förbannad och gör ont när man sticker ner handen medan den andra (RIP) inte hamnade i ruvläge alls.

Jag tycker bressen är mycket bra läggare och bra med kött på, nog de bästa skulle jag säga. Ingen av dem två jag har har någonsin hamnat i ruvläge däremot. Man kan ju alltid tänka sig att ha två raser, där en är för kött- och äggproduktion och den andra för att ruva. Man behöver ju inte så många av ruvvarianten.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

469 gäster, 3 användare
Tur-Johan, alternaiv, Dot

* Forum

* Om tidningen Åter



- Kan bara varmt rekommendera denna tidning!
/Sanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser