Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Föda upp magrare gäss .. om det är möjligt.  (läst 3013 gånger)

Mitt i Planeten

  • Gäst
Föda upp magrare gäss .. om det är möjligt.
« skrivet: 01 nov-14 kl 12:19 »
Nu kommer säkert en moderator och förpassa detta inlägg till någon matlagningstråd!

Men det är foder alternativ och uppfödning som är frågan!!

Konsekvensen är bara bilderna som talar för sig själva.

Jag tog "minsta" gåsen på 5,5 kg och tänkte ha den här helgen. Började tröttna på Hjort och rådjur ...

Kan man få till magrare gäss? Mina verkar lönnfeta precis som ankorna. Höns och kalkon har blivit bra.

Det blev ca 1.5 liter fet sky efter ca 2.5h i 175 grader. Då är allt med dvs hals, muskelmage, lever och hjärta.


 

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Föda upp magrare gäss .. om det är möjligt.
« Svar #1 skrivet: 01 nov-14 kl 14:00 »
Vad har du matat dem med, hur har de rört sig?

forestman78

  • Inlägg: 262
    • Södermanland
SV: Föda upp magrare gäss .. om det är möjligt.
« Svar #2 skrivet: 01 nov-15 kl 23:05 »
Det såg gott ut! Gås är ju alltid fetare än t ex kalkon!
Biodlande torpare med hund och gäss.

Gilbert

  • Gäst
SV: Föda upp magrare gäss .. om det är möjligt.
« Svar #3 skrivet: 02 nov-15 kl 07:47 »
Det var från en mellanperiod här på forumet. Gåsen är penslad med fem kryddor inkl szechuanpeppar blandat med soya/olja. Recept som typ pekinganka.

Trots att gässen nu till större delen bara ätit vall/gräs så har de säckar som de plumsar omkring med. Lillgåsen är den som har minst säckar och den har vi busat och motionerat.
Motion och aktivering är kanske lösningen, därför fick de ett stort hägn att röra sig i och göra flygövningar.


kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Föda upp magrare gäss .. om det är möjligt.
« Svar #4 skrivet: 02 nov-15 kl 10:27 »
Nu är ju inte gåsfett bara avfall, det har ju många användningsområden

Gilbert

  • Gäst
SV: Föda upp magrare gäss .. om det är möjligt.
« Svar #5 skrivet: 02 nov-15 kl 16:27 »
Idag silar jag stekskyn och ställer den i kylen.

Överst gåsfett, underst gåsfond i gelé.



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

357 gäster, 2 användare
xaelanar, ärt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Fantastiskt inspirerande
/Catarina L

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser