Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Travelerhorses skrivet 25 maj-16 kl 02:34

Titel: Godis recept?
Skrivet av: Travelerhorses skrivet 25 maj-16 kl 02:34
Har nån några bra recept på godis man kan göra av frukt o bär?
Titel: SV: Godis recept?
Skrivet av: tuslus skrivet 25 maj-16 kl 09:34
Man kan koka sylt eller mos av den önskad ingrediensen, sedan bre ut tunt på en bakplåtspappersklädd plåt och torka i ugnen.
Om man vill kan man strö på nån krydda eller vad man vill ha som extra smak.

Skär remmar när det torkat klart

Klart uppskattat här hemma :)

Titel: SV: Godis recept?
Skrivet av: LimJans skrivet 25 maj-16 kl 09:45
Ja, frukt- och/eller bärremmar är jätegott! Bjöd på kiwiremmar på jobbet, de flesta kunde inte tro att det bara var kiwi i, ingenting annat. Syrligt och lite sött samtidigt. :)
Titel: SV: Godis recept?
Skrivet av: Biodlerska skrivet 20 okt-17 kl 20:26
Jag brukar skära rabarber på snedden ca 3-4 mm vända i en bunke med lite vaniljsocker och kanel, torka i hushållstork. De blir sötsyrliga och goda


Skickat från min iPad med Alternativ.nu
Titel: SV: Godis recept?
Skrivet av: Nilsson skrivet 26 feb-18 kl 18:59
Bara vanliga torkade äppelringar tycker jag är hur gott som helst!
Titel: SV: Godis recept?
Skrivet av: torpjens skrivet 26 feb-18 kl 19:45
Fuskar man lite och tar med mörk blockchoklad är ju torkade frukter, bär och eller nötter med en tunn hinna mörk choklad väldigt smaskigt nästan oavsett vilka bär.

Titel: SV: Godis recept?
Skrivet av: Nephel skrivet 26 nov-19 kl 19:18
Man kan koka sylt eller mos av den önskad ingrediensen, sedan bre ut tunt på en bakplåtspappersklädd plåt och torka i ugnen.
Om man vill kan man strö på nån krydda eller vad man vill ha som extra smak.

Skär remmar när det torkat klart

Klart uppskattat här hemma :)

En underbar mellanösternspecialité, araberna kallar det kamradin och iranierna lavashak (reservation för stavningen). Är det tillräckligt bra högsommarväder kan det sol- och lufttorkas. Underbart!
Titel: SV: Godis recept?
Skrivet av: Signe Timid skrivet 22 aug-20 kl 03:27
Busenkelt att göra fruktskinn. Går att experimentera fram nya sorter, blandningar hur mycket som helst.
Om du bor där det finns gott om äpplen så börja med det. Gör mos, gör ett neutralt skinn, smaksätt nästa med kanel/vanilj/kardemumma. Sen kan du testa vidare med andra kryddor eller frukter/bär.