Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Kanin-Eva skrivet 02 aug-13 kl 10:25

Titel: Persilad och torka vitlök
Skrivet av: Kanin-Eva skrivet 02 aug-13 kl 10:25
Tänkte göra persilad (kryddsalt med persilja och vitlök) av en del av all vår persilja. Tidigare år har jag mixat ihop allt i färskt tillstånd och torkat men i år tänkte jag försöka torka varje ingrediens för sig och sedan mixa.

Persilja är ju en barnlek att torka men har någon något tips om hur jag bäst torkar vitlöken. Utan att det mesta av smaken "vädras bort"?

Någon annan som gör persilad och har andra tips och recept?
Titel: SV: Persilad och torka vitlök
Skrivet av: Be skrivet 09 aug-17 kl 18:22
Funderar lite på samma sak så drar upp den här gamla tråden. Hur torka vitlök så att man håller kvar smaken bäst? Har en hel del vitlök och det mesta sparar jag som det är, men de som är lite skadade eller så och kanske inte håller för lagringen tänkte jag att jag kan torka och gärna göra till pulver så att jag sedan lätt kan göra dippsåser o.d. Men vilken metod är bäst, tro?
Titel: SV: Persilad och torka vitlök
Skrivet av: Håkan B skrivet 09 aug-17 kl 19:46
Vet inte men gissnings vis hacka upp vitlöken och torka om man ska ha till pulver.