Alternativ.nu

Djur => Biodling => Ämnet startat av: hofboss skrivet 05 jul-23 kl 11:30

Titel: Honungens hårdhet.
Skrivet av: hofboss skrivet 05 jul-23 kl 11:30
Vad är det som styr honungens hårdhet?
Jag har varit med om finkristalin (slät) honung som varit både hård och mjuk/ lös, någon så mjuk att den rinner i rummstemperatur.
Kan man påverka hårdheten på något sätt?
Titel: SV: Honungens hårdhet.
Skrivet av: UDS skrivet 05 jul-23 kl 14:09
Har inte det mycket att göra med fördelningen av sockerarterna?
Är det övervikt åt ena hållet blir det mjukare och tvärtom?
Å rör man sin honung istället för ympa så kan det bidra.
Inbillar mig att är vattenhalten i sin ordning så är det väl inte så mycket annat som kan bidra?

Men jag har haft fel förr..

Sent from my XQ-BQ52 using Alternativ.nu mobile app (http://r.tapatalk.com/byo?rid=94475)