Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: admin skrivet 09 nov-03 kl 22:27

Titel: Chi wap chichi
Skrivet av: admin skrivet 09 nov-03 kl 22:27
Datum: 2 september, 2002 ;

Tredje dagen efter slakt är det dags att ta ner och stycka lammen. Slaksidorna som alltid är ganska feta och smakar mycket ”får” brukar vi mala ned och göra Chi wap chichi av. Och inget är enklare. Blanda färsen med salt och väldigt mycket vitlök. Forma till järpar (lättare med kallvatten på handen) och stek. Underbart gott såvida man inte snålat med vitlöken. Man steker ur mycket av fettet men kan gärna hälla det i en kopp och spara som stekfett, det smakar inte vitlök om det. Eller ha till ljus och tvål.
 

Petter  
petter@alternativ.nu

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)