Här är två som jag hittat, har inte provat själv.
Lycka till!
BJÖRNBÄRSDRICKA
3 l björnbär
6 dl vatten
3 msk citronsyra
6 dl socker
2 krm natriumbensoat
Rensa och skölj bären. Lös upp citronsyran i kokande vatten. Lägg bären i en skål och mosa dem lätt, samt häll över vattnet.
Täck skålen med en ren handuk och ett lock. Låt blandningen stå svalt ett dygn. Sila saften och tillsätt sockret.
Rör tills allt sockret löst sig och skumma noga. Tillsätt konserveringsmedlet utrört i lite saft.
Fyll upp i små flaskor och slut.
FLAMBERADE BJÖRNBÄR MED GLASS OCH GRÄDDE
1 l björnbär
4 msk socker
1/2 l vaniljglass
11/2 dl tjock grädde
50 g hackade valnötter eller mandel
6 cl Mandarine NapolÈon likör
Skölj bären och låt dem rinna av väl. Strö på socker. Vispa grädden och lägg den i en skål. Hacka nötterna.
Gör kulor av glassen och lägg dem i en skål. Ta in alltsammans till bordet. Värm en panna över ett värmeställ.
Häll i björnbären och skaka om så att de blir heta. Häll likören ovanpå och flambera . Lägg glass och grädde på tallrikarna,
häll över de heta björnbären och strö på de hackade nötterna.