Matkällaren vi har är ett isolerat källarutrymme under altanen. Varje sval morgon (under 15 grader +) öppnar jag dörren en timme för att släppa in sval luft.
Potatisen har jag i en skrotad frysbox med ett sågat ventilationshål i locket. Innan jag lägger ned potatisen får den ligga på brickor och bli torr.
Rödbetorna har vi i en mindre tunna, först har vi lagt i dom och sen fyllt över dom med torr sand.
Morötterna har vi i en större tunna, dom varvas också med torr sand. När jag skördar skär jag bort all blast, finns det något kvar vill det gärna börja ruttna där.
Palsternacka samma som rödbeta.
Kålroten lägges i en trälåda utan sand.
Vintervitkålen har vi strax innanför ytterdörren på en hylla i förrummet till källaren. Nu när kålhuvudena legat ett tag är det dags att blada av dom yttersta bladen som börjar bli fula. Det är ett återkommande arbete som få upprepas under hela lagringen.
Äpplena lagras också här i förkällare i lådor.
Löken har vi på vinden. Där har vi en luftavfuktare som går för att där inte ska bli fuktigt. Den nyupptagna avblastade löken breds ut för att torka. När den är torr ska dom yttre skalen fingras av innan den lägges i en rottingkorg. Processen kan behöva upprepas flera gånger under lagringen.