Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Brödpudding  (läst 14083 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Brödpudding
« skrivet: 09 nov-03 kl 23:00 »
Datum: 24 februari, 2003 ;

En god tung och mäktig efterätt som man gör av gamla brödrester, även surdegsbröd av bara råg går bra att använda.
Lägg brödkanterna i mjölk några timmar så de blir mjuka och kan smulas sönder. Blanda det uppblötta brödet med kvarg/ägg, honung, kanel och hackade nötter. Varva sedan smeten med flera lager rivet äpple/äppelrasp i en smord ugnsäker form, smet i det översta lagret. Grädda i 30-45 min i 225°C. Ät varm eller kall med grädde.
 

Petter  
petter@alternativ.nu

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

543 gäster, 6 användare
Hans Hultén, ManPåGården, hofboss, ärt, dinky, Petter B

* Forum

* Om tidningen Åter



- Rotade fram denna då ja nyss fått barn. Bra förklarat i "från tröja till blöja" som sagt.. gott o blandat!!!
/Sanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser