Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Hanna H skrivet 21 okt-19 kl 19:56

Titel: Grislever
Skrivet av: Hanna H skrivet 21 okt-19 kl 19:56
Får hem grislever i kväll (måndag) men hinner inte göra leverpastej i morgon. Kan levern ligga i kylen tills på onsdagen? Om hur länge skall levern ligga i mjölk/vatten, och blir det någon skillnad om man tar just vatten ostället för mjölk.

Mvh Hanna
Titel: SV: Grislever
Skrivet av: Karlsdotter skrivet 21 okt-19 kl 20:05
lägg i en bunke utan vare sig vatten eller mjölk, lägg en tallrik som lock på bunken eller lite plastvrap som skydd in i kylen
Titel: SV: Grislever
Skrivet av: mattias_33 skrivet 21 okt-19 kl 20:32
Vatten är för att få bort blodet.
Mjölk är nåt påfund för folk som inte gillar smaken av lever.