1000 g vatten
60 g jäst
35 g salt
1600 g vetemjöl special
100 g olivolja extra olivolja till långpannan ex på fyllningar: soltorkade tomater oliver fetaost flingsalt
Gör så här
Värm ugnen till 225 grader. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg, gärna i maskin. Låt degen jäsa i övertäckt bunke i cirka en halvtimme. Platta eller kavla ut degen på mjölat bakbord. Dela upp degen i ungefär 25 bitar. Häll så mycket ollivolja i en långpanna att den täcker botten och låt degbitarna jäsa i oljan i ytterligare en halvtimme. Vänd dem ibland, så de inte torkar. Flytta bitarna till plåten och tryck små gropar i dem med pekfingret. Lägg i lite hackade soltorkade tomater, lite hackade oliver eller kanske lite smulad fetaost i groparna. Strö på lite grovsalt och kanske även någon krydda. Grädda i 10 minuter. Pensla med lite olivolja från plåten när bröden är färdiggräddade, så får de fin färg.