okej , man lär sig något varje dag...
Hadde fått för mig att dt rörde sig om olika grejer men hade tydligen fel...
Hur vet man att det hängt färdigt?
Det vet man inte höll jag på skriva
.
So någon skrev tidigare så brukar man för säkerhets skull rekomendera 60 dygnsgrader, är det 15 grader ute skall hängningen alltså pågå i fyra dygn.
Själv vill jag gärna ha det mer välhängt än så, alltså tills köttet hunnit bli mört utan att ha börjat brytas ner allt för mycket. Man får klämma, känna, lukta, ana m.m tills man tycker det är ok helt enkelt
.
Med fåglar så brukar jag som sagt dra då och då i fjädrarna, när dom lossnar lätt är det lagom för mig.
En god vän och riktig "mountain man" låter sina hjortar hänga tills han måste skala bort en hård brun hinna på dem.....säkerligen inte rekomenderat av något livsmedelsverk men köttet blir efter slow-cooking så mört att det nästan kan bres på macka och det smakar underbart.