Trots idogt surfande/scrollande/bläddrande hittar jag inget användbart (?) tips på hur man gör en god whiskyost till Midsommar t ex.
1. OM alternativet är att injicera whisky i befintlig ost så har jag idag två på gång (Recept på 1 kg ost från Kemikalias hemsida) där en är 9 dagar och den andra 24 dagar och, om nån har testat detta, vilken av dem är isåfall bäst lämpad att injicera? Hur mycket/hur ofta/ plastas...?? Hur länge lagras?
2. OM det är så att osten istället skall marineras så whiskyn tränger in utifrån - skall den ligga i plast eller nåt då? Hur länge? Temp? Vilken av mina pågående ostar verkar bäst till det isåfall.
3. OM inget av ovan är metoden - kan man då starta en ny ost och dutta i lite whisky i ostmassan medan man trycker ned den i ostformen eller tar alkoholen då död på någon viktigt som osten behöver? Nån som prövat??
Blir jätteglad om någon av er proffs vill ta sig tiden att hjälpa en glad amatör:-) komma vidare