Jag hade samma problem... gick i 1½ och drog mig för bakugnen ute i bagarstugan.. var så sugen att testa men jag kom mig inte för... jag visste juh inte hur jag skulle göra.
Hittade denna en dag och började lusläsa
http://www.alternativ.nu/users/bakugn/ toppen sida med allt du behöver veta. Receptet kör jag fortfarande även om jag blandar till mina egna kryddor lite hur som ... lite som lusten faller på liksom..
Jag började testa lite löst efter att jag hade läst genom sidan.. sen tipsade min svärmor mig om att hennes mamma slängde in lite vetemjöl efter att man hade rakat ut glöden... och sen tittade man på hur fort mjölet blev brunt... sen visste man om det var dax att sätta in bröden i ugnen eller om det fortfarande var för varmt. Det där har jag fått leka mig fram till... Första gången blev det någorlunda lyckat.. aningen mörka blev bröden. Andra gången blev dom perfekta... och dom här sista gångerna har jag använt mjöl direkt från kvarnen och då har det inte blivit så värst bra eftersom det tar så lång tid innan brödet blir klart. Dom har oftast varit lite för blöta innuti. Men ack så gott det blir.
Läs genom den sidan och sen är det bara att börja leka dig fram... man lär sig rätt snabbt på hur det funkar i din egna ugn ;-)