Jag har ingen större vana. Jag tittade på 2 recept. Slog ihop dem lite. Sen la jag till 3 extra saker.
Skivad i gurka i en gurkburk,lite större burk. Varvat med dill. Lagen: 1/2 dl. salt, 3dl vatten,2 dl socker. Jag kokade upp detta. Lät det svalna lite. Hade i 1 msk gult senapsfrö ock 1 msk brunt senapsfrö ock 4 lagerblad.
Detta hade jag i för att prova: 1 tesked Italiensk salladskrydda,1 Msk senap. Sen hade jag lite Atamon i det något avsvalnande lagen. För att hålla bakterier osv borta. (det regna så jag vill inte gå ut ock gräva upp Pepparrot.)
Det skulle stå en vecka. Men jag orkade inte vänta,Jag hade gurkan på mackan dagen efter. Det smakade väl sådär. Jag har ätit värre gurka som jag köpt i affären. Ska göra ostmackor med gurka i morrn igen.
Det där med senapen var en nödåtgärd för jag hitta inte senapskornen först. Men har man senap i sillinläggningar kan man väl ha det i gurka, Det kanske var innovativt.