Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Konsten att hacka grönkål.  (läst 6419 gånger)

Nina W

  • Inlägg: 3982
    • Värmland
Konsten att hacka grönkål.
« skrivet: 17 jan-17 kl 00:13 »
Grönkål är det nyttigaste som finns och jag skulle gärna äta mer bara jag kunde hacka den bättre! Jag vill ha den lika finhackad som köpt grönkål och spenat, men det lyckas inte med kniv. Tar man en mixer så blir det ju bara grönsaksjouice av den och det passar inte till soppa. Finns det någon slags hack att köpa?

Karlsdotter

  • Inlägg: 1466
    • Ångermanland
SV: Konsten att hacka grönkål.
« Svar #1 skrivet: 17 jan-17 kl 09:29 »
Har du provat med en sån där flerbladig halvrund kryddkniv?

https://www.freakykitchen.se/sv/artiklar/orthackare.html

ARFA

  • Inlägg: 59
SV: Konsten att hacka grönkål.
« Svar #2 skrivet: 17 jan-17 kl 10:13 »
Frysen, och sedan banka på påsen.

Skickat från min D6603 via Tapatalk


Lena III

  • Inlägg: 2752
  • Frihet är något att vara väldigt rädd om.
    • Södermanland
SV: Konsten att hacka grönkål.
« Svar #3 skrivet: 17 jan-17 kl 10:16 »
förvälla först och hacka sen?
Bekväma ja-sägare är inte lojala medarbetare när det börjar blåsa hårt.

Nordic Vargtand

  • Inlägg: 3645
    • Hälsingland
SV: Konsten att hacka grönkål.
« Svar #4 skrivet: 17 jan-17 kl 10:33 »
Så brukar jag göra, men jag är inte så kräsen...  ;D
Brukar strimla den på två ledder sedan när den är halvmjuk.
(Grönkål är fö ganska lustig då man kan tom skörda den under snön mildare vintrar, enda grönsak jag känner till som inte blir förstörd av nattfrosten så lätt här uppe.)
Слава Україні! Героям слава!

Förenklar man någonting för mycket så blir det till slut helt obegripligt.

Nina W

  • Inlägg: 3982
    • Värmland
SV: Konsten att hacka grönkål.
« Svar #5 skrivet: 17 jan-17 kl 14:43 »
förvälla först och hacka sen?

Ja, jag förväller först och hackar sen men klarar ändå inte av att få den på långt när lika finhackad som köpt grönkål.

Nina W

  • Inlägg: 3982
    • Värmland
SV: Konsten att hacka grönkål.
« Svar #6 skrivet: 17 jan-17 kl 14:44 »
Har du provat med en sån där flerbladig halvrund kryddkniv?

https://www.freakykitchen.se/sv/artiklar/orthackare.html

Nej, den har jag aldrig sett förr! Ska köpa den.

Tiiril

  • Inlägg: 0
    • -
SV: Konsten att hacka grönkål.
« Svar #7 skrivet: 17 jan-17 kl 19:29 »
Jag brukar skära bort stammen och sen vika ihop bladet så många gånger det går, sen skär jag det i strimlor med vass kniv. Det blir mer finhackat än om man inte viker ihop bladet först. Men om det blir lika finhackat som butikens kan jag inte svara på. :)

Seniorkvinna

  • Inlägg: 251
    • Medelpad
SV: Konsten att hacka grönkål.
« Svar #8 skrivet: 18 jan-17 kl 09:25 »
Jag brukar skära bort stammen sedan klipper jag med sax tills det blir små bitar 👍

Nordic Vargtand

  • Inlägg: 3645
    • Hälsingland
SV: Konsten att hacka grönkål.
« Svar #9 skrivet: 18 jan-17 kl 11:04 »
Då klipper du innan förvällning antar jag, eller?
(Jag använder också sax till mycket i köket, blir mindre slipprigt då tycker jag...)

Det är väl litet av ett dilemma, koka längre= mjukare, men misstänker att mer C-vitamin förstörs, osv...
Fast jag är sådan som gillar råa grönsaker också.
Слава Україні! Героям слава!

Förenklar man någonting för mycket så blir det till slut helt obegripligt.

Seniorkvinna

  • Inlägg: 251
    • Medelpad
SV: Konsten att hacka grönkål.
« Svar #10 skrivet: 19 jan-17 kl 15:49 »
Jag kokar min grönkål Max 15 minuter sedan i med stavmixern i någon minut och du har grönkålssoppa .

Nina W

  • Inlägg: 3982
    • Värmland
SV: Konsten att hacka grönkål.
« Svar #11 skrivet: 19 jan-17 kl 20:34 »
Jag kokar min grönkål Max 15 minuter sedan i med stavmixern i någon minut och du har grönkålssoppa .

Jag har också kørt grønkålen med stavmixern ibland, men den blir inte finhackad utan "ojæmt hack i jouice" och kær man lite længre så blir det ren jouice, och det ær ju inte det jag vill ha. Jag vill ha den precis som den køpta, men jag vill lyckas med den sjælv!

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
SV: Konsten att hacka grönkål.
« Svar #12 skrivet: 20 jan-17 kl 14:00 »
Nej, den har jag aldrig sett förr! Ska köpa den.

Om du inte redan köpte den så.... NEJ! Världens mest korkade sätt att skära snabbt.

Testa själv hur snabbt du kan hacka med en vanlig kniv och sen hur fort du kan göra den rörelsen med två händer på handtag. Kniv är mycket snabbare om du vill ha nåt finhackat. 99% av energin går åt till att vagga hela överkroppen.

Dessutom har du ju ingen styrning mellan kniv och det du ska hacka så det blir ju slumpmässig storlek på bitarna. Ska alla större bitar bort får du hacka tills det mesta är puré och där kommer ändå att finnas nån nervbit som är skuren på längden istf på tvären.

Med vanlig kniv följer ju snittet hela tiden handen som håller det som ska hackas.

Är det mycket du ska göra så borde det väl gå bra att köra genom köttkvarn, skaffa en hålskiva som ger lagom finhackat. Antar att det är ungefär så industrins kvarnar funkar, extruder - roterande kniv - hålskiva.

Lingonberry

  • Gäst
SV: Konsten att hacka grönkål.
« Svar #13 skrivet: 12 jul-18 kl 14:58 »
Gammal tråd, men ifall att någon har samma problem, så använder jag en örtkvarn, typ som denna: http://www.onska.se/produkt-westmark-ortkvarn-.aspx
Då blir det småttigt och tar inte lika mycket plats i frysen.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

343 gäster, 5 användare
xaelanar, Valpen001, MagdaMaggan, Banelinjen, Hönshjärna

* Forum

* Om tidningen Åter



- Bästa tidning jag någonsin har läst!
/Jeya M

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser