Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Moraggarn skrivet 02 apr-11 kl 20:24
-
Vill ha tips och råd om hur man gör creme fraiche.
-
http://sv.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_fra%C3%AEche (http://sv.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_fra%C3%AEche)
-
Hah, var det så enkelt! Då gör jag Creme Fraiche nästa gång istället för yoghurt på grädde ;D
-
Testade du att göra creme fraiche på fil+ grädde? Blev det bra?
-
detta ska bara provas! det är ju precis som med smör!...man indirekt tutas i att det är så svårt och märkvärdigt (bara pga. att få faktist vet hur man gör..okunskap!) det är ju jätte kul med sånthär! :D hittade en halv-rolig google översättning av en sida där det står hur man gör....
http://translate.google.se/translate?hl=sv&langpair=en%7Csv&u=http://www.seriouseats.com/2010/08/how-to-make-creme-fraiche.html (http://translate.google.se/translate?hl=sv&langpair=en%7Csv&u=http://www.seriouseats.com/2010/08/how-to-make-creme-fraiche.html)
detta ska jag defenitivt prova!
-
detta ska bara provas! det är ju precis som med smör!...man indirekt tutas i att det är så svårt och märkvärdigt (bara pga. att få faktist vet hur man gör..okunskap!) det är ju jätte kul med sånthär! :D hittade en halv-rolig google översättning av en sida där det står hur man gör....
[url]http://translate.google.se/translate?hl=sv&langpair=en%7Csv&u=http://www.seriouseats.com/2010/08/how-to-make-creme-fraiche.html[/url] ([url]http://translate.google.se/translate?hl=sv&langpair=en%7Csv&u=http://www.seriouseats.com/2010/08/how-to-make-creme-fraiche.html[/url])
detta ska jag defenitivt prova!
Otroligt dum idé att låta det står öppet!
-
jag har gjort ett försök att göra creame fraiche på kefirgryn av grädde och liten skvätt gammeldags mjölk, har stått nu i minst 4 dagar men den blir inte så tjock som jag tänkte mig, liknar mer grädde i konsistensen har jag kanske haft för lite gryn eller är det någon som vet hur jag får den att bli tjockare ?
-
Varför krångla till det? Använd filmjölkskultur och inkubera vid rumstemperatur.
-
trodde kefirgryn var filmjölkskultur, vad ska jag använda då är det någon som har bra recept på creame fraiche
-
Nej kefirgryn är ju en blandning av mjölksyrabakterier och jästsvampar, det finns olika sorter beroende på om de matats med mjölk eller socker (vattenkefir). Filmjölkskultur besår av olika stammar av Lactococcus lactis och Leuconostoc mesenteroides. Det finns filmjölkskultur att köpa (frystorkad) men det går utmäkrt att ympa med köpt filmjölk
-
Tack för info då ska jag införskaffa filmjölkskultur :)