Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Moraggarn skrivet 02 apr-11 kl 20:24

Titel: Jag vill göra creme fraiche
Skrivet av: Moraggarn skrivet 02 apr-11 kl 20:24
Vill ha tips och råd om hur man gör creme fraiche.
Titel: SV: Jag vill göra creme fraiche
Skrivet av: Ann E skrivet 02 apr-11 kl 20:44

http://sv.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_fra%C3%AEche (http://sv.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_fra%C3%AEche)
Titel: SV: Jag vill göra creme fraiche
Skrivet av: christinag skrivet 05 maj-11 kl 05:51
Hah, var det så enkelt! Då gör jag Creme Fraiche nästa gång istället för yoghurt på grädde ;D
Titel: SV: Jag vill göra creme fraiche
Skrivet av: Jenny på Björkkulla skrivet 31 aug-11 kl 21:19
Testade du att göra creme fraiche på fil+ grädde? Blev det bra?
Titel: SV: Jag vill göra creme fraiche
Skrivet av: Hamstern skrivet 13 aug-12 kl 01:01
detta ska bara provas! det är ju precis som med smör!...man indirekt tutas i att det är så svårt och märkvärdigt (bara pga. att få faktist vet hur man gör..okunskap!) det är ju jätte kul med sånthär! :D hittade en halv-rolig google översättning av en sida där det står hur man gör....
 http://translate.google.se/translate?hl=sv&langpair=en%7Csv&u=http://www.seriouseats.com/2010/08/how-to-make-creme-fraiche.html (http://translate.google.se/translate?hl=sv&langpair=en%7Csv&u=http://www.seriouseats.com/2010/08/how-to-make-creme-fraiche.html)

detta ska jag defenitivt prova!
Titel: SV: Jag vill göra creme fraiche
Skrivet av: kurt skrivet 13 aug-12 kl 08:24
detta ska bara provas! det är ju precis som med smör!...man indirekt tutas i att det är så svårt och märkvärdigt (bara pga. att få faktist vet hur man gör..okunskap!) det är ju jätte kul med sånthär! :D hittade en halv-rolig google översättning av en sida där det står hur man gör....
 [url]http://translate.google.se/translate?hl=sv&langpair=en%7Csv&u=http://www.seriouseats.com/2010/08/how-to-make-creme-fraiche.html[/url] ([url]http://translate.google.se/translate?hl=sv&langpair=en%7Csv&u=http://www.seriouseats.com/2010/08/how-to-make-creme-fraiche.html[/url])

detta ska jag defenitivt prova!


Otroligt dum idé att låta det står öppet!
Titel: SV: Jag vill göra creme fraiche
Skrivet av: PTAnki skrivet 11 mar-16 kl 17:27
jag har gjort ett försök att göra creame fraiche på kefirgryn av grädde och liten skvätt gammeldags mjölk, har stått nu i minst 4 dagar men den blir inte så tjock som jag tänkte mig, liknar mer grädde i konsistensen har jag kanske haft för lite gryn eller är det någon som vet hur jag får den att bli tjockare ?
Titel: SV: Jag vill göra creme fraiche
Skrivet av: kurt skrivet 11 mar-16 kl 18:47
Varför krångla till det? Använd filmjölkskultur och inkubera vid rumstemperatur.
Titel: SV: Jag vill göra creme fraiche
Skrivet av: PTAnki skrivet 12 mar-16 kl 19:38
trodde kefirgryn var filmjölkskultur, vad ska jag använda då är det någon som har bra recept på creame fraiche
Titel: SV: Jag vill göra creme fraiche
Skrivet av: kurt skrivet 12 mar-16 kl 20:11
Nej kefirgryn är ju en blandning av mjölksyrabakterier och jästsvampar, det finns olika sorter beroende på om de matats med mjölk eller socker (vattenkefir). Filmjölkskultur besår av olika stammar av Lactococcus lactis och Leuconostoc mesenteroides. Det finns filmjölkskultur att köpa (frystorkad) men det går utmäkrt att ympa med köpt filmjölk
Titel: SV: Jag vill göra creme fraiche
Skrivet av: PTAnki skrivet 14 mar-16 kl 19:18
Tack för info då ska jag införskaffa filmjölkskultur  :)