Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Egen haloumiost- vad kan blivit fel?  (läst 1824 gånger)

Anna-M

  • Inlägg: 9
    • Uppland
Egen haloumiost- vad kan blivit fel?
« skrivet: 04 feb-17 kl 21:18 »
Gjorde egen haloumi på färsk komjölk, den blev väldigt god och fin. Men varför "flyter" den ut i stekpannan när jag steker den? Är detta vanligt eller vart i processen kan jag ha gjort fel?

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Egen haloumiost- vad kan blivit fel?
« Svar #1 skrivet: 05 feb-17 kl 04:33 »
Har du verkligen värmt ostskivorna 30 min i 95 gradig vassle?

http://dalmatianmom.blogspot.fi/2014/06/hemmagjord-halloumi.html

Anna-M

  • Inlägg: 9
    • Uppland
SV: Egen haloumiost- vad kan blivit fel?
« Svar #2 skrivet: 05 feb-17 kl 10:40 »
Tack Kurt för svar, I vårt recept stod det 72 grader, då kanske det är det som är fel. Tyckte ostarna kändes fasta och fina när de runnit av och sen när jag la i dem i vasslan igen blev de liksom lite sladdriga igen.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

733 gäster, 1 användare
Radar

* Forum

* Om tidningen Åter



- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser