Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Ekonomi / SV: Börsen
« Senaste inlägg av Rosten skrivet Idag kl. 08:19 »
Sonen har aktier i exempelvis Vitrolife. Dom gick upp över 100% förra året.
Menar du då att dom som hjälper och forskar i fertilitetsområdet för att hjälpa barnlösa par att få barn är ett "moraliskt förkastligt" företag?

Sonen har även aktier i Xvivo Perfusion ett medicinteknikbolag som utvecklar lösningar och system för att bedöma och bevara organ utanför kroppen, och för att selektera användbara organ och hålla dem i optimal kondition i väntan på transplantation. Är även dom ett "moraliskt förkastligt" företag? dom fick han gratis. Står nu i 33:- Det blir många procent i vinst.

Han har även aktier i Opus Group. Mera känd som bilprovningen. Ett företag som ser till att våra bilar inte är trafikfarliga och att dom inte släpper ut för mycket skit i luften.
Men dom tillverkar också bland annat avgasmätningsmaskiner mm. Är det också ett "moraliskt förkastligt" företag?

På dessa företag tjänade han straxt över 88% förra året.
Vilket gör att han redan nu har handpenning till en liten gård.
Fortsätter det åt rätt håll så kan han slippa jobba 40 timmar i veckan när han fyller 25 år och ändå ha råd att fortsätta äga gården.

I år så har hans aktier gått upp ca 10%

Drar igång en gammal tråd som jag startade och skrev i för många år sedan.
Det svaret jag svarade på var om aktier var "moraliskt förkastligt" eller ej

Mitt svar nu är "vad hände sedan?"

Sonen fick lite pengar av sin farfar. Vi placerade dom på börsen och som man kan se nu så var det ett bra drag eftersom börsen gick upp.
Förra året när sonen fyllde 19 år så köpte han sig en tvåfamiljshus på 185 kvadrat med egen tomt i vår lilla kommun. Pengarna räckte till handpenningen. 110 kvadratmeter är uthyrt och dom andra kvadratmeterna är under renovering just nu men skall hyras ut när det är färdigrenoverat. Detta hus kommer att vara grunden för en passiv inkomst livet ut för honom.Det var också ett garage med vind på 70 kvadrat. Något som vi funderar på är att skala av taket. Höja det en bit och bygga en lägenhet på övervåningen och behålla garaget under och ha det som kombinerad garage och verkstad.

2
Hej Josefin och Froukje!

Jag har inget konkret förslag till er just nu, är jag rädd, men jag vill ändå tipsa om Hållnäshalvön utanför Tierp.
Inte supernära Uppsala, men det finns många här som pendlar dit.
Här finns gott om plats, 5 mil kust, trevliga människor, skola och dagis och ett behov av nyinflyttning.
Så håll gärna koll på vad som dyker upp här! https://www.hemnet.se/till-salu/hus/tierps-kommun/hallnas
Och hör av er om ni har fler frågor, vi håller på att fixa ihop en inflyttningsgrupp som kan visa runt och bevaka hus till salu.
Vad jag vet finns inget kollektivhus här, men det borde vi ha!  :)
Det här är Hållnäs hemsida: http://hallnas.info/
Allt gott och lycka till med flyttplanerna! /Åsa, Hållnäsbo


3
Jobb och tjänster / SV: Starta restaurang/cafe
« Senaste inlägg av Mullesvamp skrivet Igår kl. 22:11 »
Bättre att skaffa sig utbildning själv. Det finns gott om platser på kockutbildningarna . kock är ju dessutom ett bristyrke. Problemet med en partner är ju att dels skall du kunna lita på denne,både ekonomiskt men också arbetsmässigt. sedan gäller det ju att få omsättning o vinst och med en partner blir det bara hälften till dej. du kan ju anställa men i ett nystartad företag är det en riktig gambling. Kan sluta med att du står där med stora skulder o ett kraschat bolag. har under mitt liv startat åtskilliga bolag,de som lyckats sämst är de där jag haft någon kompanjon. betydligt lättare att bygga upp en företag där man bestämmer själv och sätter sin egen prägel på verksamheten. Mitt råd: skaffa någon form av utbildning. Du lär behöva den i vilket fall då myndigheterna har en massa regler som kräver att du har utbildning i livsmedelshantering m.m. Alternativt jobba som lärling ett tag hos någon,det är som sagt brist på folk i matlagarbranschen.

Med tanke på hur svårt det låter så är det inte förvånande om du har startat åtskilliga företag, med tanke på att det verkligen låter som om jag hade slutat där med stora skulder och ett kraschat bolag, och du har ju verkligen en poäng men det är också en väldigt lång väg du föreslår. Jag tror om man ska bygga upp allt själv från grunden efter att man har lärt sig yrket efter långa studier och arbetat flera år inom branschen och varit lärling, då är det kanske inte att man planerar att öppna en restaurang, men en person som planerar att lägga ner så mycket tid och energi kanske utbildar sig till läkare istället? Sen är det självklart så att många chansar och tar en kortare väg och precis som du säger misslyckas.
4
Kontakter / SV: Träffar i Östergötland
« Senaste inlägg av luftballong skrivet Igår kl. 21:13 »
Tack till er som kom för den trevliga tid vi fick tillsammans! Jag hoppas att det blir fler gånger :)
5
Getter finnes / SV: Älskade "maiden milker" get till salu
« Senaste inlägg av Vanässlor skrivet Igår kl. 20:47 »
Men om du Trollmor har möjlighet att köpa henne sen, när skulle det bli?
6
Getter finnes / SV: Älskade "maiden milker" get till salu
« Senaste inlägg av Vanässlor skrivet Igår kl. 20:45 »
Hej, ja precis, ingen slakt. :-) Vi vill gärna sälja henne så fort som möjligt, imorgon hade varit bäst. Tyvärr har vi inga andra getter att sälja.
7
Inomhusodling / Lite blandat på fönsterbrädan.
« Senaste inlägg av Fixasjälvkille skrivet Igår kl. 19:56 »
Jag tog upp blomsterbönor för ett tag sedan. La rötterna i en burk. Nu hade det växt ut skott på rötterna. Ska prova ock se om de växer inne.

 Pepparmyntan jag provade inne satte jag ut i en plåtbalja. Den blev lite tanig inne i vatten ock leka kulor. Jag har en Tobak inne. Den växer på. Sån där man kan röka. Men jag ska testa bladen som insektsmedel. Sedan några kortväxta tomatplantor på fönsterbrädan ock en underblomma. Ser ut som ett litet träd.

Sen blommar pelargonerna inne. De får vintervila efter jul. Sen har jag valnötter i kylskåpet. De ska gro i en plastpåse med lite fuktigt papper i. Ska greja med äpple frön med.

Sen har knölbegonia skotten jag drev upp i vatten börjat blomma. De är planterade nu i sandjord. Osv.
8
Skinn / SV: Rådjurs läder
« Senaste inlägg av Maria C S skrivet Igår kl. 19:47 »
Trevligt att följa din process!

Jag är också nybörjare men har lärt mig lite på de skinn jag har gjort. Det största problemet jag haft är mjukgörandet. Fick till att börja med inte skinnen mjuka. Delvis kanske för att det är ffa är älgskinn jag har berett som är tjocka och svåra att få mjuka. Men det jag har märkt är att jag inte hade fettat in skinnen tillräckligt. när jag ökade upp mängden fett blev det lättare att mjukgöra skinnen. Kanske ett tips?
När det gäller vilken bark man ska använda så har jag använt ekbark och gran. Gran är betydligt enklare att dra av så det rekommenderar jag. Dessutom enklare att få tag i.

Dessutom rekommenderar jag starkt att du köper boken skinnberedning av Lotta Rahme där det finns en massa bra svar på dina frågor.

Var det effektivt att använda högtryckstvätten för att få bort hinnor på köttsidan?


Tack för tipsen Jag ska nog köpa Lottas böcker i framtiden.

Ja högtrycks tvätten fungerar jättebra på det jag testat den på. Dvs hitintills på rådjur och lamm fäll.
Vet inte än hur lammfällen blir.. blev väldigt vått och torkade dåligt i höstkylan och fukten, finns nog risk för att den kanske tappar hår/päls sen.. vi får se.

Nu är det ingen vanlig tvätta bilen högtryck jag har... ska kolla i morgon vad den heter.
9
Får finnes / 3 finullsfår - kom och hämta!
« Senaste inlägg av Ron NL-S skrivet Igår kl. 18:26 »
Hej, för 4 veckor sen fick vi 3 finullstackor, som behövde omplaceras snabbt, då f.d. ägaren inte hade tid nån mer att ta hand om dem.
Nu visade sig att en av våran grannar ställer till med en massa problem och bråk, sen fåren kom. Då vi vill bevara freden än så länge, så behöver vi nu också omplacera damerna.
De finns i Stora Skedvi, Säters kommun och vi vill att de hamnar på et bra ställe. Ingen slakt alltså!

Elsa, Esther och Edit


Är ni intresserade, hör gärna av er.
noll7noll7576474

hälsningar
Ron
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

194 gäster, 11 användare (2 dolda)
Landet, Bankiren, Karlsdotter, kickan1971, Tranhult, frulila, DkY, redkite, Ett svart får

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser