Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar  (läst 3331 gånger)

I ett hus i Bergby

  • Inlägg: 2
    • Gästrikland
Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
« skrivet: 11 jul-18 kl 15:37 »
Hallå!

nu har jag i flera dagar försökt hitta någonting om att det funkar att förkoka rödbetor och förpacka i vakuumpåse? Det finns ju på affären så det borde gå att fixa hemma också? Någon som provat?'

Sedan har jag även alldeles för mycket västeråsgurka, funkar det att salta dem och sedan förpacka i vakuumpåse som ovan? Tänker att det finns ju också att köpa hos lokala handlar´n. En kan faktiskt få för mycket av det goda och framför allt har jag redan fullt i hyllorna och snart slut på burkar och halva juli är inte ens passerat...

Skogsvilde

  • Inlägg: 16890
  • Om det inte dödar dig muterar och försöker på nytt
    • -
SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
« Svar #1 skrivet: 08 aug-18 kl 22:57 »
Det borde funka alldeles utmärkt.
Gör ett test samtidigt som du gör surgurka tex.
Då bränner du inte alla om det inte blir bra.
E-nr är inte det minsta lilla farliga.
Det kan vara produkten som döljer sig bakom som ställer till det.
Men inte nödvändigtvis.

Taina

  • Inlägg: 18
    • Västergötland
SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
« Svar #2 skrivet: 11 aug-18 kl 12:36 »
Hur menar du? Vakuumförpacka och sedan förvara i vilken temperatur?
Lägenhet och odlingslott, inglasad balkong, liten kyl och frys.

Karlsdotter

  • Inlägg: 1466
    • Ångermanland
SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
« Svar #3 skrivet: 11 aug-18 kl 16:22 »
De som finns i affären förvaras ju i svaldisken

Matglada Tänkaren

  • Inlägg: 138
    • Dalarna
SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
« Svar #4 skrivet: 10 dec-19 kl 00:34 »
Kolla den här länken! Rödbetor "sous vide" är bakade i vaccumpåse i vattenbad. Det blir supergott. Finns massor på internet.

https://www.alternativ.nu/index.php?topic=161942.0
"There is enough for everybodys need but not for everybodys greed."
M. Gandhi

kretslopp

  • Inlägg: 2246
  • mindre gård, nästan självförsörjande, pensionär.
    • Småland
SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
« Svar #5 skrivet: 10 dec-19 kl 10:31 »
Jag har syrat småmorötter i vakumpåse. Fungerar utmärkt och smakar gott. Morötterna förpackades i vakumpåsen tillsammans med en matsked salt uran jod. Påsen fick ligga framme i rumstemperatur, övertäckt får att ligga mörkt. När påsen blåst upp efter några dar så lade vi den i frysen. Ett par månader senare stjälpte vi upp den i en glasburk och började äta dom. Väldigt enkelt och gott blev det.
kretslopp

 

prepperemil

  • Inlägg: 4
    • Västmanland
SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
« Svar #6 skrivet: 26 jun-20 kl 11:52 »
Tack för bra info.  Hör ni, vad har ni för tips kring att i övrigt lagra mat ur ren närings/överlevnadssynpunkt?. Kan man förvara nässlor, mållor, kärs etc på ett bra sett till vintern?

Carolus

  • Inlägg: 1350
    • Skåne
SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
« Svar #7 skrivet: 26 jun-20 kl 17:09 »
Är också intresserad av tips på hur man spar målla och nässla till vintern. Vill lägga till kirskål till listan.

Alternativ till  frysning och torkning.

Går det att syra några av dessa växter på sommaren, förvara kärlen i t e x jordkällare, för att konsumera på vinterhalvåret?

Skogsvilde

  • Inlägg: 16890
  • Om det inte dödar dig muterar och försöker på nytt
    • -
SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
« Svar #8 skrivet: 26 jun-20 kl 19:10 »
Är också intresserad av tips på hur man spar målla och nässla till vintern. Vill lägga till kirskål till listan.

Alternativ till  frysning och torkning.

Går det att syra några av dessa växter på sommaren, förvara kärlen i t e x jordkällare, för att konsumera på vinterhalvåret?

Jepp dom går att syra, men klokaste är att ha dom som en del av ingredienser.
E-nr är inte det minsta lilla farliga.
Det kan vara produkten som döljer sig bakom som ställer till det.
Men inte nödvändigtvis.

prepperemil

  • Inlägg: 4
    • Västmanland
SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
« Svar #9 skrivet: 08 jul-20 kl 00:07 »
Jepp dom går att syra, men klokaste är att ha dom som en del av ingredienser.

Tackar! Vad är dina/era tankar om annat ätbart såsom kaveldunsrötter, crispiga ungtallsrötter? Sparbart inför vintern?

Prillis

  • Inlägg: 69
    • Västergötland
SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
« Svar #10 skrivet: 08 jul-20 kl 10:29 »
Nässlor är perfekta att torka.
Senare kan man skörda nässelfrön som också är lätta att torka. Gott till müsli, lite i morgongröten eller i brödbaket.
Mollafrön kan man också torka.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

742 gäster, 4 användare
mommo, xaelanar, biggelina, olleryd

* Forum

* Om tidningen Åter



- Som alltid mycket nöjd. Stycket med "Att ta vara på en gris" var kanon på alla sätt! Gillar nybörjarbreven mycket.
/Marie Mårtensson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser