Dr Mercola rekommenderar att man gör långkok med kycklingskrov. Koktid 24 - 72 timmar i Crock pot. Jag vet inte om Slow cooker och Crock pot är samma sak. Enligt Mercola ger dessa långkok med kycklingben positiva hälsofördelar tex för värk i kroppen, starkare hår och naglar, stärker immunförsvaret mm. Eftersom dessa långkok enligt Mercola frigör mineraler, kalcium, magnesium, fosfor och andra spårämnen påverkar det även vårt skelett. Så att bara tänka på vitaminer ger inte hela bilden.
Kineserna med sin traditionella medicin återkommer i många av sina recepttillverkning att dekokterna skall koka mycket länge.
Med ovan infallsvinklar ser jag inte att man kan få samma effekt med en tryckkokare. Men skall man skaffa en kastrull med sladd som tar plats bland allt annat? Det är inte bara Mercola som återkommer om att koka kycklingbensoppa. Det verkar den äldre befolkningen runt medelhavet göra inkl judarna. Hur får man tag i kycklingben och skrov när man inte har höns?