Jag är helt ny på forumet och kanske inte har fattat hur man söker. Jag har i alla fall inte lyckats hitta svar på min fråga. Jag är nybörjare på det här med odling av säd och håller på att i mycket liten skala prova mig fram vad jag kan odla på min gård i kargare klimat. Jag odlade lite roslags svarthavre, vårvete från Dalarna och korn från Jämtland i mycket liten skala under föregående odlingssäsong. Vetet gick bra att tröska manuellt (metoden var enklast tänkbara: med händerna), och gav något som jag skulle kunna mala och baka bröd på om jag vill och skulle odla i lite större skala och utvecklade tröskningsmetoden. Havren växte på bra, men jag är osäker på om den hann mogna ordentligt. I vilket fall som helst kunde jag inte tröska den enkelt manuellt då skalen sitter hårt. Hur gör man för att tröska/skala havre egentligen? Jag tänker mig att resultatet ska gå att pressa gryn av eller ätas som det är.