Javisst, här är ett himla gott recept som vi provade i somras. Gurkorna tog slut mycket snabbare än de brukar, för de blev mycket bättre än de har blivit andra år med andra recept. Hoppas att du håller med, om du provar det.
2kg västerås- eller slanggurka
10 dillkronor
1 bit pepparrot
1msk gula senapsfrön
Lag:
6msk ren ättika, 24%
3dl vatten
500gr socker, ca 6dl
2/4 dl salt
-Borsta och skölj gurkorna väl. Skivas enl. önskemål.
-Skölj dillkronorna.
-Skala pepparroten och skär den i tärningar.
-Varva gurkan med dillkronor, pepperrot och senapsfrön i en bunke.
-Rör samman lagen tills sockret och saltet smällt.
-Häll lagen över gurkorna. Tänk på att eftersom gurkorna vattnar sej behöver lagen inte täcka.
-Låt stå svalt över natten
-Ös upp gurkor och lag i glasburkar.
-Sätt på täta lock och förvara svalt. (Vi hade dom i kylen, jag vet inte om det behövs. Kanske de blir dåliga annars?)