Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Recept på inläggningar  (läst 5160 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Recept på inläggningar
« skrivet: 14 sep-03 kl 03:36 »
Anna & Per-Johan
 Må 20 Aug, 2001 - 18:19
--------------------------------------------------------------------------------
Är det någon som har några bra inläggningsrecept på t.ex gurka? Vi provade att lägga in smörgåsgurka förra året men som blev alldeles för söt och ättiksgurka som blev alldeles för ättiksstark. Vi skulle vilja ha en gurka som är lika krispig och god som "köpegurka". Är det någon som lyckats?  

malin

  • Gäst
Re:Recept på inläggningar
« Svar #1 skrivet: 03 nov-03 kl 18:01 »
Javisst, här är ett himla gott recept som vi provade i somras. Gurkorna tog slut mycket snabbare än de brukar, för de blev mycket bättre än de har blivit andra år med andra recept. Hoppas att du håller med, om du provar det.

2kg västerås- eller slanggurka
10 dillkronor
1 bit pepparrot
1msk gula senapsfrön

Lag:
6msk ren ättika, 24%
3dl vatten
500gr socker, ca 6dl
2/4 dl salt

-Borsta och skölj gurkorna väl. Skivas enl. önskemål.
-Skölj dillkronorna.
-Skala pepparroten och skär den i tärningar.
-Varva gurkan med dillkronor, pepperrot och senapsfrön i en bunke.
-Rör samman lagen tills sockret och saltet smällt.
-Häll lagen över gurkorna. Tänk på att eftersom gurkorna vattnar sej behöver lagen inte täcka.
-Låt stå svalt över natten
-Ös upp gurkor och lag i glasburkar.
-Sätt på täta lock och förvara svalt. (Vi hade dom i kylen, jag vet inte om det behövs. Kanske de blir dåliga annars?)

Frances

  • Inlägg: 7906
  • Draco Dormiens Nunquam Titillandus
    • Västergötland
SV: Recept på inläggningar
« Svar #2 skrivet: 08 sep-08 kl 18:36 »
Finns det fler som gjort någon lyckad smörgåsgurka?

*fått gurkor av Vingklippt idag* :-*
" Först vill man bli nånting. Sen tror man att man är det man ville bli. Sen blir man kanske det man trodde att man var"

färnevik

  • Inlägg: 2389
  • inte längre vingklippt
    • Västergötland
    • Älebergs lantbruk
SV: Recept på inläggningar
« Svar #3 skrivet: 08 sep-08 kl 19:10 »
 ;D

Jag har lagt in mina gurkor nu, om några dagar kan vi nog konstatera om det blev gott eller inte... 
"helst skulle varje människa ha en egen liten höna. en höna som tar tillvara på mat som blivit över, som ger ett ägg om dagen och gödsel till en blomsterrabatt..."

http://storaaleberg.blogspot.com

Uddabudda

  • Inlägg: 1327
  • Mitt hem på jorden
    • Västergötland
SV: Recept på inläggningar
« Svar #4 skrivet: 10 sep-08 kl 00:15 »
Så det blev några gurkor av den stackars lilla plantan, till slut?  :)

Av mina miljarders smörgåsgurkor (köpte fel frö, skulle ha vanlig slanggurka :P) körde jag på kokböckernas standardrecept på snabbinläggning. Gillar inte inlagd gurka själv, men enligt sambon var det hur gott som helst!  :D

Finns det fler som gjort någon lyckad smörgåsgurka?

*fått gurkor av Vingklippt idag* :-*
Självhushåll till nytta och nöje

färnevik

  • Inlägg: 2389
  • inte längre vingklippt
    • Västergötland
    • Älebergs lantbruk
SV: Recept på inläggningar
« Svar #5 skrivet: 10 sep-08 kl 19:35 »
Japp, och även på plantor från en granne. De gurkorna blev dock mkt större? Fick även 3st slanggurkor i väldigt... roliga former!  ;D
"helst skulle varje människa ha en egen liten höna. en höna som tar tillvara på mat som blivit över, som ger ett ägg om dagen och gödsel till en blomsterrabatt..."

http://storaaleberg.blogspot.com


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

477 gäster, 2 användare (1 dolda)
Gröfre Slissing

* Forum

* Om tidningen Åter



- Reportaget om ostkursen gör att man blir så sugen!
/Sanna h

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser