I år har jag haft chilipeppar odling på balkongen. Det var lyckat med en god skörd, de sista har jag plockat av nu.
De milda sorterna kan man ha direkt på smörgås eller i sallad, medan de starkare är fina i grytor såser, all kryddning.
De milda var Lombardo, Caribien Red Habanero och Redskin. Dom liknar paprika till stor del.
Starka sorter är Apache, Cyenne Long Slim och Hercules.
Överlag kan man säga att alla får mer styrka ju rödare man låter dem bli. Redskin och Habanero har jag använt precis som paprika.
Går utmärkt att torka dem och då använder man nog bara de starka, av naturliga skäl.
Eftersom de gav så "enormt" bra skörd så kommer jag att fortsätta med Chiliodling nästa år.
Ännu en positiv sak är ju att dom är vackra ståtliga växter med sina frukter.
Försätt gärna inne i mars månad.
Alla mina var "Lord Nelson"
Lycka till .....!