Nu tog jag en sväng över gården och plockade åt mig runt en liter björnbär (snåren håller på att försöka ta över allt, helst även mig när jag plockar)
och ungefär lika mycket fikon (träden som stod där nere i kanten där jag inte brukar vara visade sig hysa hem åt en rejäl mängd av denna frukt).
Husägaren hade också lämnat en plastkasse full med äpplen och päron tillsammans med fönstret som varit på lagning så nu återstår min fråga.
Tror någon att jag klarar av att koka ihop något som liknar en marmelad/sylt utan att behöva rusa till affären och köpa syltsocker (vet jag inte ens om de har här i Portugal faktiskt...
), pektin eller vad nu mer som skulle kunna tänkas? Eller tror ni att det går bra att bara kapa ner allt i mindre delar och börja koka ihop långsamt i min 5-litersgryta (som tyvärr är den största jag har eftersom det mesta fortfarande är kvar i Sverige)?
Hoppas att nån har lite koll eller kan tipsa om något annat jag kan slänga ihop nu ikväll eller imorgon eftersom jag ska bort i helgen. Tråkigt om saker förfars.