Nu vet jag inte vad som innefattas i "kris", för det är för mig kanske brett spritt.
Men som boende på landet och ca 2mil till butik, så får man storhandla upp bulkvaror när man kan.
Det finns alltid några paket med mjöl (vete, fullkorn, råg osv). Några kg med pasta, några kg med ris.
Knäckebröd, pulvermos, ströbröd, torrjäst, konserver (majs, grönsaker, tomater - hela, krossade, passerade, bambuskott, ananas) osv.
En hel del med färdig-konserver/glasburkar som ravioli, fiskbullar, köttfärssås, korv (tex bullens i spad som man kan koka direkt i öppnad konserv).
Ketchup, fonder, buljongtärningar, torr-såser, socker, ättika, vinäger, oljor (raps, solros, frityr/matolja mm).
Jag har djupborrad brunn med 3-fas, dock ingen reservkraft justnu, men jag har dunkar med vatten i förrådet då det händer att det blir strömavbrott.
Det finns lite i kyl & frys, det räcker kanske nån vecka eller två.
Det finns två små 12v kylboxar som kan drivas med bil/batteri/solcell om det behövs.
Med torrvaror mm skulle jag nog klara mig ialla fall en månad utan att lida någon nöd. Längre om man börjar ransonera direkt, eller efter några dagar när man skapat sig en bild hur läget ser ut.
Har ingen torrmjölk ännu, men det står på min att-skaffa-lista.
Det finns gott om kaffe, te och oboy.
/Rikard