Här blir det som vanligt traditionellt julbord som förr. Dvs med grisen i centrum och produkter av den då julbordet baserades på julslakten. Idag har jag köpt in det sista, pressylta som av någon anledning blivit bristvara. Dock fanns flera varianter i Citygross delikatessdisk. Med det kan en traditionell jultallrik plockas ihop. Först silltallriken med minst 5 olika inläggningar,lax,både rökt o gravad,ägghalvor,Janssons, sillsallat,skaldjurspate. Sedan kallskuret med julskinkan,olika syltor (pressylta,kryddsylta,inkokt fläskrullad), kalvsylta,några sorter rökt korv,till det ett vörtbröd (icke pågens) och kavring,leverpastej och pressgurka.
Varma tallriken innehåller brunkål,prinskorv,köttbullar,isterband,rödbetor,brysselkål,revben, omelett med sparris eller svamp. Tillbehör är senap,gravlaxsås,riktigt smör. dricka riktig julmust samt julöl o svagdricka. Absolut ingen alkohol.
Efter tomten blir det Lutfisk med potatis,gröna ärtor och skånsk senapssås. dessert Ris a la Malta med sylt.
har säkert glömt något och ibland dyker det upp något nytt från en gäst. Men får jag inte det mesta som presenterats här blir jag sur. ett julbord skall vara traditionellt och samma som förra året. Annars är det ju ingen tradition eller?
Är man vegan blir det hungrigt hos mig så de brukar hålla sig undan.