Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Halte skrivet 09 nov-11 kl 22:57
-
Handboken är en kunskapsbank för självhushållning och där står redan mycket matnyttig information, men inom ämnet "Kött" är det än så länge inte så utbyggt och inom ämnet "Fisk" finns i dagsläget inget skrivet. Din hjälp behövs för att fylla på med information. Alla kan skriva i Handboken efter att ha registrerat sig och all information är välkommen, stort som smått! Så ta chansen att hjälpa till att bygga en svensk självhushållar-bibel!
>> Till "Kött" i Handboken (http://handbok.alternativ.nu/Mat/Kött)
>> Till "Mat" i Handboken (http://handbok.alternativ.nu/Mat)
>> Till Handbokens startsida (http://handbok.alternativ.nu)
-
Vill tipsa om Anders Perols påbörjade text om styckning: http://handbok.alternativ.nu/Mat/Kött/Styckning/Att_stycka (http://handbok.alternativ.nu/Mat/Kött/Styckning/Att_stycka)
Hoppas han eller någon lägger in illustrationer.
-
Jag måste påpeka att Receptet på Köttfärslimpa i handboken, under rubriken Kött. 't det mest underliga och lustiga receptet på Köttfärslimpa som jag någonsin sett. Egentligen söker jag ett recept på en fast köttfärslimpa somm passar att skiva och använda som smörgåspålägg. Men receptet i handboken hör nog hemma i brödbakningavdelningen.
-
;D ;D
Ja, det var nog inlagd som ett skämtsamt exempel på hur strukturen i ett recept kan se ut.
Tog bort det nu.
Hittar du något bra så lägg gärna in det i handboken.
-
jag antar att den färdiga köttfärslimpan blir fastare och lättare att skiva i tunna skivor om man blandar i mer stärkelse, majsena eller potatismjöl, i smeten Man får prova sig fram. brav karl reder sig och sin köttfärslimpa själv!