Kombucha är helt enkelt godast när det bubblar! Idag filmade vi några sekunder när vi just öppnat den senaste flaskan maskros-kombucha. Titta hur bubblorna direkt börjar tränga upp mot ytan och toppen av flaskan blir alldeles full av skum. Länk till filmen: https://youtu.be/29k6qp3iEFU OM man misstänker att det blivit lite väl mycket kolsyra så är ett tips att göra som vi gjorde på filmen: Ställ flaskan i en djuptallrik innan man öppnar. Denna flaska pyste över någon matsked kombucha, och det är rätt perfekt mängd kolsyra för att sen ställa in den i kylskåpet (kanske hade vi kunnat göra det redan igår). Imorgon har kolsyran byggt upp igen och den är väl kyld...DÅ är det dags för en riktig delikatess: Läckert bubblig Maskros-kombucha! Sen inlägg om maskros-kombucha här: http://egenkombucha.blogspot.se/2015/07/veckans-smak-maskroskombucha.html
=) Det är svårt att mäta halten alkohol i kombucha själva har jag förstått. Finns tydligen andra substanser än etanol i som stör mätinstrumenten. Men vanligen ska inte kombucha ha mer alkohol än nånstans mellan fil och lättöl.