Kombucha är helt enkelt godast när det bubblar! Idag filmade vi några sekunder när vi just öppnat den senaste flaskan maskros-kombucha. Titta hur bubblorna direkt börjar tränga upp mot ytan och toppen av flaskan blir alldeles full av skum. Länk till filmen: https://youtu.be/29k6qp3iEFU OM man misstänker att det blivit lite väl mycket kolsyra så är ett tips att göra som vi gjorde på filmen: Ställ flaskan i en djuptallrik innan man öppnar. Denna flaska pyste över någon matsked kombucha, och det är rätt perfekt mängd kolsyra för att sen ställa in den i kylskåpet (kanske hade vi kunnat göra det redan igår). Imorgon har kolsyran byggt upp igen och den är väl kyld...DÅ är det dags för en riktig delikatess: Läckert bubblig Maskros-kombucha! Sen inlägg om maskros-kombucha här: http://egenkombucha.blogspot.se/2015/07/veckans-smak-maskroskombucha.html
=) Det är svårt att mäta halten alkohol i kombucha själva har jag förstått. Finns tydligen andra substanser än etanol i som stör mätinstrumenten. Men vanligen ska inte kombucha ha mer alkohol än nånstans mellan fil och lättöl.
- Har dessa godingar i mitt fritidshus och har lagt band på själv att inte läsa de förens jag har läst ut en annan bok, mycket tråkigare bok, vilket gett mig en rejäl sporre att läsa ut den och börja med dessa tidningar! Har tjuvläst en och spoiler, den var jätteintressant!