Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Honungens hårdhet.  (läst 782 gånger)

hofboss

  • Inlägg: 428
  • Centrala Skåne
    • Skåne
Honungens hårdhet.
« skrivet: 05 jul-23 kl 11:30 »
Vad är det som styr honungens hårdhet?
Jag har varit med om finkristalin (slät) honung som varit både hård och mjuk/ lös, någon så mjuk att den rinner i rummstemperatur.
Kan man påverka hårdheten på något sätt?

UDS

  • Inlägg: 13
    • Medelpad
SV: Honungens hårdhet.
« Svar #1 skrivet: 05 jul-23 kl 14:09 »
Har inte det mycket att göra med fördelningen av sockerarterna?
Är det övervikt åt ena hållet blir det mjukare och tvärtom?
Å rör man sin honung istället för ympa så kan det bidra.
Inbillar mig att är vattenhalten i sin ordning så är det väl inte så mycket annat som kan bidra?

Men jag har haft fel förr..

Sent from my XQ-BQ52 using Alternativ.nu mobile app



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

486 gäster, 6 användare (2 dolda)
ManPåGården, alternaiv, Luffsen, Tur-Johan

* Forum

* Om tidningen Åter



- Var väldigt intressant att läsa om vinterskörd. Så blir att försöka sig på det iår. Även mitt intresse för permakultur har väckts och jag hoppas på att det kommer fler artiklar om detta ämne och hur man kan starta upp det hemma.
/Sanna J

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser