Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Surkål, underlig färg i den översta delen av burken!  (läst 1893 gånger)

CalamityJane

  • Inlägg: 3
    • Uppland
Så,  ”påbörjade” en burk med surkål för över två månader sedan. Jag har använt vitkål, lök, vitlök och salt i en glasburk som rengjorts med kokande vatten.
Kålen verkar ha fermenterat som den ska, det finns inget synligt mögel och när burken öppnad luktar det ”gott” eller typ som kål fast syrligt och matigt, inte dåligt iallafall.
I botten o upp till över halvvägs upp i burken är kålen med vätska lite mjölkigt grumligt och ljus, men det översta lagret kål är mörkare o mer transparent i utseende.
Burken har förvarats i skafferiet, ej kylen.
Min fråga: Är kålen ok att äta eller har något gått snett?
Läste en del recept som sa att burken skall stå rumstempererat och andra som rekommenderar kylen efter de första två veckorna!
Jättetacksam för tips!!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

465 gäster, 4 användare
ThomasS, Corvus, Slowfox, Bibbi

* Forum

* Om tidningen Åter



- Var väldigt intressant att läsa om vinterskörd. Så blir att försöka sig på det iår. Även mitt intresse för permakultur har väckts och jag hoppas på att det kommer fler artiklar om detta ämne och hur man kan starta upp det hemma.
/Sanna J

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser