Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kaninlår  (läst 5880 gånger)

Potatisblomma

  • Inlägg: 2404
    • Södermanland
Kaninlår
« skrivet: 17 apr-06 kl 22:00 »
Jag tycker att just låren blir lite väl torra när man ungssteker dem. Finns det något bra sätt att få dem lite saftigare? Koka?
Recept tack ! :)
Landsflykting i storstan...

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
Re:Kaninlår
« Svar #1 skrivet: 19 apr-06 kl 17:49 »
Man kan sticka hål med en kniv och stoppa in "piggar" av omväxlande kallt späck och vitlök. Sen på med rosmarin och in i ugnen.

Späcket är lättare att skära när det är kallt.

Potatisblomma

  • Inlägg: 2404
    • Södermanland
Re:Kaninlår
« Svar #2 skrivet: 20 apr-06 kl 12:09 »
Ja, det skall jag prova!
Kan man använda "kaninspäck" tro?
He, he, ja några av kaninerna är lite feta och gris har vi lite svårare att få tag i på vårkanten...
 :)
Landsflykting i storstan...

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
Re:Kaninlår
« Svar #3 skrivet: 20 apr-06 kl 22:34 »
Borde du väl kunna. Om du inte kokar tvål på't förstås.

Staina_

  • Inlägg: 33
    • Dalarna
Re:Kaninlår
« Svar #4 skrivet: 27 apr-06 kl 23:36 »
stop!
stek dom i ungen i en stek påse dom blir jätte saftig!!
KRYDDA MED CURRY Å GRILLKRYDDA Å SALT Å SVPEPPAR!

Potatisblomma

  • Inlägg: 2404
    • Södermanland
Re:Kaninlår
« Svar #5 skrivet: 28 apr-06 kl 11:20 »
Stekpåse... låter dyrt  ??? :P Går det lika bra att linda in dem i folie då? Borde ju funka som med julskinkan.
 Smart! :)
Landsflykting i storstan...

Staina_

  • Inlägg: 33
    • Dalarna
Re:Kaninlår
« Svar #6 skrivet: 28 apr-06 kl 12:19 »
stekpåsar kostar inte mkt!!!!!!!!!!!!!!!!!!
å nej det blir inte samma att göra i folie.........

Staina_

  • Inlägg: 33
    • Dalarna
Re:Kaninlår
« Svar #7 skrivet: 28 apr-06 kl 12:20 »
kainer har ju inte fett men det har julskinkan.................

Potatisblomma

  • Inlägg: 2404
    • Södermanland
Re:Kaninlår
« Svar #8 skrivet: 30 apr-06 kl 17:26 »
OK!
Dags att exprimentera i köket  ;D Ska testa både folie och stekpåse... hm, vet inte, på rak arm, var man får tag i dem...
Landsflykting i storstan...

Staina_

  • Inlägg: 33
    • Dalarna
Re:Kaninlår
« Svar #9 skrivet: 11 maj-06 kl 23:12 »
i affären vid plast påsarna! :)

Tjotten

  • Gäst
Re:Kaninlår
« Svar #10 skrivet: 12 maj-06 kl 22:23 »
Hej du vännen!

Låren tycker jag är det bästa på hela kaninen. De är undebara i grytor (grytbitar alltså) eller snitta låret på längden och kläm in 75g brie och linda in allt i bacon och ugnsgrilla i ca.40 min. Det blir garanterat smaskigt men lite dyrare också. Vitöksspättade som Gruffrekommenderade är också smaskens eller stek dem först så de får färg och lägg dem i foliepaket med grönsaker örter och annat gott och lägg i ugnen m.m.

Potatisblomma

  • Inlägg: 2404
    • Södermanland
Re:Kaninlår
« Svar #11 skrivet: 14 maj-06 kl 21:37 »
Tackar tackar för recepten!

Brieost, mmmmm!

Stekpåsar har jag hittat nu - men inte hunnit prova.
Landsflykting i storstan...

Gille

  • Inlägg: 1973
    • -
Re:Kaninlår
« Svar #12 skrivet: 31 maj-06 kl 12:59 »
Tycker personligen filéerna är det enda riktigt smarriga på kaninen. Men ska testa Tjottens tips! Lät gott  ;D
Kaninuppfödare och pelargontant.

leifhh

  • Gäst
Re:Kaninlår
« Svar #13 skrivet: 31 maj-06 kl 13:21 »
Jag får erkänna att jag brukar göra färs på de flesta av mina kaniner..... Passar framför allt väldans bra till köttbullar och pannbiff. Sadeln/fileerna sparas emellanåt för andra ädamål...

Potatisblomma

  • Inlägg: 2404
    • Södermanland
Re:Kaninlår
« Svar #14 skrivet: 11 jul-06 kl 23:54 »
Mina experimenresultat:
*Stekpåse - en riktig hit!!! Supersaftigt! Fick mycket smak av bara en smula rapsolja och lite grillkrydda.
*Folie - gjorde vitlöksspäckade lår genom att sticka hål i köttet och peta ner vitlökssmör. Lindade in i aluminiumfolie. Det blev också gott och mycket saftigt!
*Lergryta - Gott men ändå en smula torrt, väl mycket buljongsmak (fast det beror nog mest på kockans kryddning med libbsticka)  ;)
Landsflykting i storstan...

princess

  • Inlägg: 37
  • kvinna med 4 döttrar i ett litet torp!
Re:Kaninlår
« Svar #15 skrivet: 13 jul-06 kl 01:42 »
hmmmmmmmmmm
jag känner mig hungrig,jag har nog alldrig ätit bra tilllagad kanin det är nog därför jag trodde att jag inte tyckte om det...
Men jag får ta o prova era recept.
kanin uppfödare!
har även getter,åsbo höns,dv. kochin,ankor,katter och hundar!

Helenan

  • Gäst
Re:Kaninlår
« Svar #16 skrivet: 07 aug-06 kl 12:38 »
Jag får erkänna att jag brukar göra färs på de flesta av mina kaniner.....
Hur gör du färs? Skär du bort allt kött från benen när det är rått, och kör i köttkvarn eller mixer?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

475 gäster, 2 användare (1 dolda)
Corvus

* Forum

* Om tidningen Åter



- Å vilken härlig tidning
/Susanne

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser