Har rökt en del fisk, gädda abborre men mest odlad laxfisk regnbåge. Jag använder de stammar och kvistar av sälg, som våra getter gnagt av under vintern. Som jag klyver och torkar först. Har även med enbär blåa i eldningen under tiden ger mkt god smak och lukt. Bären är ju lättare att förvara och så ödelägger man ju inte buskarna
Min fråga för diskussion är.
En vän som röker mycket säger att man kan använda vilket lövträslag som helst om man tar av barken. Här i norr gäller det ju inte alls samma antal trädslag som söderut. Men al, asp, sälg, björk, videris mod grövre, kan man nyttja här.
Vad säger ni? Hur gör ni med veden? Behåller någon veden på för att få mera smak.
Finns detta i någon annan tråd så tar jag gärna del av den.
Getarn
Bifogar bild på ide om hur man kan bygga en soltorkninglåda för att torka lättrökt kött, av älg eller annat viltkött. Lätt att se sparade slantar när man slutar köpa torkköttet och gör det själv, speciellt när man som vi är storförbrukare under höstens jakter! Häng upp lådan på en östervägg så köttet torkar sakta. Låt hänga några månader eller tills det är torkat.