Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Gamla svinstians bräder blev jakttorn  (läst 18675 gånger)

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #20 skrivet: 14 sep-15 kl 15:39 »
Använder man viltsäck måste man se till att den inte ligger mot kroppen och t ex flugor ställer till med något under mörningen.

Jag använder själv viltsäck men har en enkel "bur" runt kroppen av nät så att ev närgångna flugor är chanslösa.


Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #21 skrivet: 16 sep-15 kl 13:32 »
Första hjorten har hängt färdigt och skall bli mat till frysen mm i morgon.

Här hänger den i stycklokalen i en viltsäck som inte ligger emot någonstans.

Styckbordet för rostfria bunkar och vakuumpack är två metallbockar med två reglar och sedan en stor 15 mm skiva på det.

Ovanpå har vi slängt två gamla vaxdukar som duger bra till jobbet och som går att tvätta rent, desinficera och sprita. Hygien som räcker till för jakt i det egna hushållet.


Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #22 skrivet: 16 sep-15 kl 16:54 »
Charkbordet fixat, allt på plats.


Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #23 skrivet: 17 sep-15 kl 14:36 »
Lite småprylar man behöver, engångshandskar, bra knivar, krokar, sprayflaska, viltpåse som är tät och inte ligger an.

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #24 skrivet: 17 sep-15 kl 14:51 »
Dubbla block om man vill göra omtag utan vinsch, jag fick dra pälsen för hand.


Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #25 skrivet: 17 sep-15 kl 14:58 »
Ytterfiléerna (eller biffen) vad man nu vill kalla det vakuumpackas.


Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #26 skrivet: 17 sep-15 kl 15:02 »
 Stekarna plockas till sist.

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #27 skrivet: 17 sep-15 kl 15:06 »
Stekarna och allt malet. Jag sköt sönder bogarna så det som gick att använda hamnade i malet.

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #28 skrivet: 17 sep-15 kl 15:09 »
Stekarna packade och lite mera malet.

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #29 skrivet: 17 sep-15 kl 15:25 »
Andra delar försvann tyvärr innan jag hann ta ett foto, typ filéer. Jag som fick med filéhuvud och allt.

Hela hjorten tog ca 3 timmar med päls av till diskade knivar.

Fick höra att det blir hjortfilé och gräddstuvade kantareller i kväll, så nu vet ni varför filéerna fick fötter så snabbt!
« Senast ändrad: 17 sep-15 kl 15:31 av Gilbert »

Lena III

  • Inlägg: 2752
  • Frihet är något att vara väldigt rädd om.
    • Södermanland
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #30 skrivet: 17 sep-15 kl 15:35 »
Fick höra att det blir hjortfilé och gräddstuvade kantareller i kväll, så nu vet ni varför filéerna fick fötter så snabbt!

Det är riktigt , riktigt gott det!
Bekväma ja-sägare är inte lojala medarbetare när det börjar blåsa hårt.

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #31 skrivet: 17 sep-15 kl 19:35 »
Gojset som blev kvar.


Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #32 skrivet: 17 sep-15 kl 23:27 »
Mala köttfärs! Hjort eller allt vilt är magert och bitvis lite senigt med hinnor. 1.800 Watt funkar bra, den låter lite men stoppade bara en gång gör att rensa kvarnen från senor.
Kvarnen har grov, medel, fin.

Till hamburgare duger grov. Annars mal två gånger, en grov och en mellan. Den fina är lite väl fin och duger till att köra grönsaker typ kokt potatis.

12 kg hjortfärs och blandfärs (petade i lite gris).


Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #33 skrivet: 17 sep-15 kl 23:30 »
57 hamburgare sedan tog orken slut. Målet att göra 100 st 80g burgare höll inte, man kollapsar i fötter efter en lång dag. Puh!

Men alla hamburgare blir bra och maskinen funkar om plattorna är torra. En våg med plast över för att väga 80g och till sist prickar man med några enstaka gram fel.

Alla burgare är naturella och blir lika.

Men apparaten är onödigt dyr för funktionen.

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #34 skrivet: 18 sep-15 kl 08:51 »
Köttkvarnen kostade 990 SEK på fyndavdelningen pga trasig kartong, allt helt och samma garantier och inga fel eller brister. Allt var med.

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #35 skrivet: 18 sep-15 kl 08:58 »
Köttkvarnen.

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #36 skrivet: 18 sep-15 kl 08:59 »
Kvarnen

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #37 skrivet: 18 sep-15 kl 12:12 »
Lite sidoeffekter efter hjort och vildsvin styckning.


Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #38 skrivet: 18 sep-15 kl 14:19 »
Har placerat ut saltsten till fåren  :-[

Konstigt nog har det blåst dit en hel hink falläpplen, värst vad det blåser i vinda idag!

Gilbert

  • Gäst
SV: Gamla svinstians bräder blev jakttorn
« Svar #39 skrivet: 18 sep-15 kl 20:57 »
Det är riktigt , riktigt gott det!

Det är gott!!

Jag blev nöd och tvungen att äta hjortfilé i kväll igen. Denna gången med konserverade gräddstuvade kantareller, skogschampinioner, rårörda plockade lingon, pressad potatis, egna  tomater och ett glas rött (eller blev det två?).


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

475 gäster, 2 användare
xaelanar, Radar

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har läst tidningen hos en vän tidigare, men nu har jag äntligen kommit mig för att prenumerera själv. Ser fram mot mitt första nummer.
/Marie-Louise

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser