Innan du blir vegetarian; -Ät presis som vanligt också kött en månad. -Skriv en måltidsdagbok, där du skriver ned vad du äter. -när månaden är över, Tar du fram alla snarlika måltider och lägger till vad du ibland äter som tillbehör. Till exempel inlagd rödbeta, lingon och gröna ärter till kalops. När det är gjort gör du en matsedel genom att stryka köttet och ibland lägga till något nytt. Jag har några exempel; Spagetti med köttfärssås -blir spagetti som vanligt och en sås där du bytt ut köttfärsen mot riven morot. -Ärtsoppa med fläsk -blir ärtsoppa som kokas som vanligt men med lök och slantad morot. Det finns en uppsjö med köttersättning som du kan falla för, men det är inte nödvändigt. Svamp, bönor, tomater mm är mycket användbart. Ibland när jag beställer vegetariskt i restaurang, så har dom en massa olika grönsaker på en gång i rätterna. När vi lagar själva använder bara någon åt gången av alla goda grönsaker för att känna just den grönsakens smak och textur.