Egentligen blir väl det här ett kallskafferi snarare än ett svalskåp (med svalskåp brukar man mena en del av ett fullhögt kylskåp, som skärmas av mot den kylda delen med en omställbar lucka/klaff).
Gör hellre ett platsbyggt skåp så att du inte ett onödigt lager spånskiva mot de kalla ytor du vill utnyttja.
Fukt och kondens får du självklart i skåpet om dess temperatur sjunker under luftens aktuella daggpunkt (läs på lite om fuktig luft t ex på Wikipedia eller i någon termodynamikbok för att få förhållandena klara för dig). Vanligtvis är ju luften torrare utomhus än inomhus, så det lönar sig att se till att dörren som öppnas in mot köket är tät. Se till att ventiler utåt går att öppna eller stänga beroende på väderförhållanden, och håll koll på temp och luftfuktighet i skåpet.
Ett annat alternativ skulle kunna vara att du utgår från ett kasserat kylskåp, som du river bort kylmaskineriet från (se till att kylmediet tas om hand på korrekt sätt om det är halogenbaserat, alltså i praktiken om det står något annat än R600a på typskylten). Då får du ju isoleringen mot köket, tät dörr mm på köpet!