Plockade ca 4 liter på 1½ timme.... Förvisso norröver, men i alla fall.... Härligt!
Nu ska här syltas!
Efter att ha drabbats av åsikten på nätet att man lyckas plocka en 10 l hink full med blåbär på en kvart (i Polen?) hittade jag det här mera realistiska inlägget på alternativ. Men ändå... Blåbären har mognat här i Tyskland (kan det vara rekordtidigt?), så jag var ute i går och idag och plockade flitigt, men när jag läser om hur snabba andra är får jag komplex (för att inte tala om träningsvärk i knäna). I varje fall har jag fryst in bären medan jag letar efter häftiga syltrecept - smakat dem råa har jag inte, p g a rävbandmasken - verkligen sorgligt. Hittills har jag hittat förslag på blåbärssylt med koriander, vanilj, cassis, kanel, apelsin och citron. Och drottningsylt. Flera bud? Torkning, likör- och vintillverkning är tyvärr inte aktuellt p g a de äckliga bandmaskarna som inte dör av något annat än kokning. Däremot lär det blir en och annan kaka/paj under sommaren.
Ska nog vänta med syltkokningen tills det regnar och passa på att plocka ett par liter om dagen tills dess. Kan det hända att man kan få upp plockningshastigheten?? Det är ju inte mängden bär i skogen det är fel på. Och inga konkurrenter om härligheten! Hallonen är också på gång, men så länge det bara finns enstaka mogna, kan jag vänta.