Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Meningen med en PH mätare vid ystning?  (läst 1332 gånger)

Gandalf2

  • Inlägg: 2
    • Övriga världen
Meningen med en PH mätare vid ystning?
« skrivet: 22 mar-21 kl 09:22 »
Hej :)

Jag har en fråga kring PH mätare. Jag ser att dessa blivit nämnda i flera poster kring ystning.

Jag undrar vad man använder en sådan PH-mätare till? Och behöver man en sådan för ystning? Eller är det mest för att kunna göra om samma ost i framtiden?

Jag har sett och läst att en del tar upp och pressar ostmassa vid ett visst PH. Men jag förstår inte riktigt varför. Och varför mäter man PH 24 timmar efteråt, vid det som kallas för slut-PH?

Vad är meningen med det egentligen? :) Är det för att se om osten blivit förstörd eller inte? För man kan väl ändå inte påverka PH så mycket mer efter 24 timmar i alla fall trodde jag?

Tacksam för svar


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har nu köpt mina första nummer av Åter och de var över förväntan. Mycket innehållsrika och informativa, och bra blandning. Inspirerande att läsa om andras berättelser och tankar. Även min familj uppskattade tidningen och kommer att läsa fler nummer.:)
/Johanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser